Acte necesare amanetarii

Tu stii ce acte sunt necesare pentru a amenta un bun? Ce-ti cere o Casa de Amanet la acordarea unui imprumut?

Atunci cand te afli intr-o situatie financiara dificila, si doresti sa apelezi la o Casa de Amanet pentru un imprumut de urgenta, vei avea nevoie in primul rand de un obiect de valoare pe care sa-l lasi drept gaj, in schimbul sumei de bani dorite.

Casele de Amanet iti acorda un imprumut in functie de valoarea obiectului, constuituit dintr-un anume procent din valoarea evaluata a obiectelor tale.

Cand mergi sa amanetezi un bun personal, ai nevoie in principal de dovada ca respectivul bun iti apartine, deci, ca esti posesorul de drept al respectivului bun, iar acest lucru se dovedeste prin acte de proprietate asupra bunului.

De asemenea, pentru o parte din bunuri se solicita si certificate de garantie ori alte documente necesare, dupa caz.

Casa de Amanet nu-ti solicita dovezi de venit, deci, n-ai nevoie de adeverinta de venit, adeverinta de salariu, fluturas ori cupon de pensie.

Ai nevoie de un bun de valoare, pentru care trebuie sa-ti dovedesti cu acte proprietatea.

Contractul de imprumut la amanet se incheie pe perioade cuprinse de regula intre 5 si 30 de zile, iar acesta se prelungeste, daca platesti comisionul pentru perioada pe care ai contractat imprumutul.

Actul de identitate reprezinta actul obligatoriu, atat la incheierea contractului de imprumut, cat si la rambursarea efectiva a imprumutului si la ridicarea obiectelor ce au constituit garantia.

Conditiile impuse de Casele de Amanet

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana fizica la incheierea unui contract de amanet:

  • sa fie proprietarul obiectului/obiectelor amanetate;
  • sa detina un act de identitate in vigoare;

Un amanunt foarte important de retinut este ca, bunurile cu care se garanteaza la amanet, nu pot fi ridicate decat de persoana titulara a contractului care este obligatoriu sa prezinte un act de identitate.

Daca imprumutatul nu mai poate rambursa imprumutul, Casa de Amanet ii valorifica bunul, caz in care isi va opri cheltuielile aferente imprumutului, si alte cheltuieli implicate, iar diferenta o va restitui imprumutatului sau datornicului.

(Visited 749 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies