Cum functioneaza Casa de Amanet

Ai vrea sa folosesti servicii de amanet dar nu stii cum se procedeaza? Iata cateva informatii utile in acest sens.

Daca va intrebati cum functioneaza Casa de Amanet, lucrurile nu sunt deloc complicate.

Noi am mai scris de-a lungul timpului despre modul in care se deruleaza operatiunile acestea.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 51.000 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Imprumut cu aprobare usoara - BSG Credit

[DETALII IMPRUMUT]

Imprumuta de la BSG Credit intre 200 si 20.000 de lei pentru perioade de pana la 36 de luni. Rata de aprobare de 97%.

Ca principiul, clienti se duc la amanet cu o garantie, pentru care obtin in schimb un imprumut de bani. Cand ramburseaza banii imprumutati, bunul le este inapoiat.

Bunurile cu care poti garanta un imprumut la amanet poate fi: bijuterie, tablou, electronice, electrocasnice, masini, etc.

In cazul in care nu ai posibilitatea sa-ti rambursezi imprumutul, pierzi bunul amanetat.

Caracteristici principale Case de Amanet

Casele de Amanet functioneaza dupa o legislatie specifica, au statut de IFN si sunt autorizate de BNR sa functioneze, fiind si monitorizate in consecinta.

Casele de Amanet ofera credite cu rate ale dobanzilor destul de scazute, daca ne raportam la multe dintre IFN-urile prezente in piata.

Un motiv suficient pentru care dobanzile sunt mai mici la Casele de Amanet este acela ca ofertele lor sunt garantate, iar in cazul in care nu iti rambursezi imprumutul, societatea ramanae cu respectivul bun cu care ai garantat. Cu alte cuvinte, riscurile asociate unui imprumut la amanet sunt mai reduse decat cele asociate unui credit nebancar clasic.

Un alt avantaj al Caselor de Amanet in comparatie cu al IFN-urilor obisnuite este acela ca de la amanet poti imprumuta sume mai mari.

Acest lucru se datoreaza tot riscurilor asociate. Practic, valoarea garantiei pe care o prezinti da si valoarea imprumutului pe care il primesti. Tu primesti un procent din valoarea bunului drept imprumut, iar in cazul in care nu il rambursezi, Casa de Amanet se alege cu bunul respectiv.

E ca si cum ar fi cumparat respectivul bun la un pret mult mai mic, pentru ca procentul care iti este oferit tie drept imprumut nu echivaleaza nici pe departe cu valoarea de piata a bunului la momentul amanetarii lui.

Imprumuturile de la casele de amanet sunt reglementate prin lere, iar termenii contractuali se supun si ei legilor in vigoare. Asadar, nu exista riscuri din acest punct de vedere.

Este bine sa stiti aceste lucruri pentru ca, in cazul in care aveti nevoie de bani si nu va calificati nici pentru un credit bancar, nici pentru unul nebancar, puteti sa va indreptati spre amanet.

In special persoanele inscrise in Biroul de Credite care nu mai primesc credite de la banci si nici IFN-urile nu le accepta prea usor, pot foarte bine sa apeleze la Casele de Amanet.

Cum functioneaza un amanet?

Imprumutul de la amanet este unul garantat. Obiectele folosite cel mai des in amanet sunt: bijuterii din aur si argint, pietre pretioase, instrumente muzicale, tablouri, ceasuri, televizoare, electronice diverse, obiecte de uz casnic, masini, etc.

Creditele sunt oglinda garantiei la amanet. Daca la finalul contractului de imprumut, un client nu poate rambursa banii, poate alege sa renunte la obiectul de valoare cu care a garantat imprumutul. De asemenea, clientii au posibilitatea de a prelungi perioada de contract.

Ce te-ar putea determina sa apelezi la un imprumut de la amanet?

Raspunsul este simplu: o nevoie urgenta de lichiditati intr-un timp foarte scurt. Se intampla mereu in viata sa se iveasca probleme urgente (o situtie de sanatate, o amenda, o reparatie urgenta in casa, facturi neplatite, etc,), carora nu le putem face intr-un timp foarte scurt pentru ca ar fi nevoie de sume mai mari de bani decat obtinem noi in mod constant. Imprumutul poate sa te ajute sa iesi dintr-o situatie de acest gen.

Amanetul iti poate refuza imprumutul?

Da Iti poate refuza imprumutul, daca bunul cu care garantezi nu este printre cele acceptate de amanet, ori are valoare prea mica, ori are defectiuni, etc. In final tot la valoare se reduce un eventual refuz al Casei de Amanet.

Cum se determina valoarea bunului?

Casele de Amanet folosesc tot felul de standarde de calitate, de multe ori este usor sa aflii si singur care este valoarea obiectului pe care doresti sa-l amanetezi. In special pe partea de bijuterii, amanetul afiseaza in clar pretul aurului si al argintului, si doar o degradare deosebita a bijuteriei pe care doresti sa o amanetezi ar putea sa determine o scadere a evaluarii respectivului bun.

Evaluarea se face variat in functie de tipul bunului. Daca este un bun cu valoare intrinseca, cum e cazul electronicelor, de exemplu, acestea trebuie sa fie in perfecta stare de functionare pentru a avea o anumita valoare. Amanetul se asigura in acest caz ca bunul respectiv functioneaza la parametrii corecti.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

De cealalta parte a baricadei, daca nu vrei un imprumut de la amanet, insa, ai dori sa cumperi obiecte de la amanet, poti s-o faci linistit. Casele de Amanet au diverse bunuri la vanzare de unde poti alege ce te intereseaza.

Fiecare bun amanetat este inventariat de amanet. Asadar, amanetul trebuie sa tina o evidenta clara a lucrurilor pe care le are. Tu vei primi garantia ca bunul repsectiv are o provenienta sigura. Casele de Amanet nu au dreptul sa primeasca drept garantie decat bunuri aflate in proprietatea celui ce le lasa drept gaj.

Cum va spuneam anterior, Casele de Amanet sunt reglementate de legile in vigoare si sunt identificate in piata ca Institutii Financiare Nebancare.

(Visited 1500 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies