Exista amanet auto fara deposedare?

Sunt persoane interesate de obtinerea unui credit cu gaj auto, insa care doresc sa ramane masina la ele.

Sunt cateva firme de amanet auto care practica aceasta forma de garantie cu masina, in care obiectul amanetului ramane la proprietar si nu la amanet.

Daca ai o masina si doresti sa faci rost de o suma de bani imprumut, poti apela la o institutie nebancara (tineti cont ca si casele de amanet au statutul de IFN) care practica astfel de servicii.

Cand exista disfunctionalitati financiare, poti sa-ti rezolvi nevoia de lichiditati si in acest mod: apeland la un imprumut garantat cu masina.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Institutiile Financiare Nebancare care ofera servicii de amanet pot sa-ti ofere un procent din valoarea bunului cu care garantezi, in schimbul unui comision.

Companiile de amanet auto s-au inmultit in ultimii ani, asa ca doritorii pot gasi oferte si chiar le pot compara pentru a alege una avantajoasa pentru ei.

In general, masina cu care se garanteaza este dusa intr-un parc auto al amanetului si pastrata in bune conditii pana cand imprumutatul isi ramburseaza integral creditul.

Insa, au aparut in piata si societati care nu mai iau masina de la proprietar, ci o lasa in posesia acestuia pe perioada derularii creditului, astfel incat acesta se poate folosi de ea asa cum doreste.

Multe dintre aceste societati ofera amanet auto in Bucuresti, dar sunt si in tara, in marile orase.

Intr-un fel, atunci cand masina ramane in posesia proprietarului, amanetul scapa de grija ei, nu mai trebuie sa-i asigur paza, sa-si asume raspunderea pentru diverse.

Cand amanetul tine masina, aceasta se depoziteaza intr-un parc auto pazit non-stop, cu filmare video continua, etc.

De principiu nu aveti de ce sa va faceti grija pentru ca aceste firme isi desfasoara activitatea in mod legale, ele fiind acreditare de catre BNR pentru a functiona.

Fireste ca ar fi mai bine sa alegeti o firma cunoscuta din piata si sa verificati daca este inregistrata la BNR inainte de a apela la un amanet.

Cine poate solicita un amanet auto?

In fapt, orice persoana fizica sau juridica care detine in proprietate un autoturism (sau mai multe, cum e cazul firmelor) poate apela la un credit cu garantie auto, unele acceptand-i chiar si pe cei cu raport negativ in Biroul de Credit.

Pentru a incepe acest proces, trebuie sa contactezi amanetul pentru obtinerea unei evaluari a masinii. Poti obtine sume de pana la 75-80% din valoarea masinii.

Pentru restul informatiilor, trebuie sa stabiliti impreuna cu reprezentantul companiei: comisioane, acte necesare etc.

In esenta, persoanelor fizice li se solicita buletinul, cartea si talonul masinii, si de asemenea, cheile masinii. In cazul companiilor e nevoie si de CUI, act constitutiv, stampila societatii.

Odata rezolvate aceste cerinte, solicitantul primeste automat banii.

Avantajul acestui schimb este ca intri pe loc in posesia banilor. Este ceea ce se numeste un imprumut cu aprobare imediata.

Daca rambursezi inainte de perioada prestabilita in contract, beneficiezi si de recalcularea comisioanelor aferente.

Amanetul auto iti pune la dispozitie banii pe loc, clientul ramane si cu masina la dispozite in unele cazuri.

Iata de ce unele persoane sunt interesate de un astfel de produs, cu conditia sa poata sa-si pastreze masina, pentru ca multe din cazuri, masina este o sursa de venit ori un obiect indispensabil.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Mai toate companiile de imprumuturi ofera posibilitatea prelungirii contractului cu cel putin 14 zile, insa, in final, va trebui sa achiti imprumutul pentru a-ti recupera masina.

Unele case de amanet nu retin masina clientului nici daca acesta nu dispune de banii necesari rambursarii, ci isi ajuta clientii sa vanda masina la un pret bun, astfel incat sa poata sa-si recupere datoria.

Printre societatile care ofera amanet auto fara deposedare, amintim aici: amanetauto.ro, CNS Kredit Auto, Mogo IFN, Claret Euro Credit IFN etc.

(Visited 6884 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies