Cat trebuie sa castigi pentru a lua un credit de 30000 euro?

Un credit de 30000 de euro poate fi o solutie pentru a acoperi diverse nevoi. Ce salariu trebuie sa ai pentru a-l obtine?

Ce salariu este necesar pentru un credit de 30000 de euro?

Daca te intrebi ce salariu trebuie sa ai pentru un credit de 30000 de euro, raspunsul nostru este clar: depinde de dobanzile practicate, de tipul creditului, de perioada de creditare.

Pe 5 ani, rata unui credit de 30000 euro este in jur de 640 de euro, adica aproximativ 4500 de lei. Daca luam in considerare un grad de indatorare de 20% la creditele in euro, ar trebui sa ai un salariu de cca. 4500 de euro lunar. Discutam aici despre un credit fara garantii.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional de Paste

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si dobanda redusa la jumatate. Promotie valabila pana pe 29 aprilie la Provident.

In cazul creditelor cu garantii, sa stiti ca rata nu scade foarte mult, dar gasim o reducere de 10-20 de euro lunar.

Daca vorbim de credite de investitii acordate pe perioade lungi de timp, lucrurile se schimba. Considerand perioada de accesare de 30 de ani, rata poate ajunge la cca 260 de euro. In acest caz, avand in vedere un grad de indatorare de 20%, avem nevoie de un salariu de minim 1300 de euro.

Daca aceeasi suma o accesam in lei, gradul de indatorare fiind de 40%, vom avea nevoie de un salariu de aproximativ 650 de euro echivalent in lei. In functie de cursul de schimb acesta poate varia (3000 – 3500 lei).

Dar, pentru ca exista si un dar, creditele de investitii acordate cu garantii, nu sunt credite de nevoi personale. Creditele de nevoi, fie ele cu sau fara garantii au un interval maxim de acordare de 5 ani.

Nevoile noastre financiare sunt variate. Uneori avem nevoie de bani pentru renovarea locuintei, pentru achiztionarea unei masini ori pentru consolidarea datoriilor. In functie de ele ne putem orienta catre o alegere sau alta. Insa, uneori, banca ne solicita si dovezi de cheltuire a banilor, deci trebuie sa optam pentru un produs specific.

De unde poti imprumuta 30000 de euro?

Suma de 30000 de euro nu este una mica si de asemenea nu ii este oricui la indemana sa faca rost de ea. Pe termen scurt sa o obtii din economii este aproape imposibil, daca ne gandim la majoritatea cetatenilor romani.

Si atunci, te indrepti catre un credit de 30000 de euro, o solutie ce poate fi la indemana, daca indepliniesti critariile financiare.

La noi in tara exista mai multe institutii financiare care iti pot oferi credite de 30000 de euro ori chiar mai mult. Bancile pe de o parte, dar si IFN-urile pe de alta parte. La IFN-uri, astfel de sume se obtin doar daca apelezi la credite acordate cu garantii.

Bancile sunt numeroase din fericire, deci ofertele sunt si ele suficiente.

Printre bancile care acorda 30.000 de euro credit se numara: Banca Transilvania, BCR, BRD, CEC Bank, ING, Raiffeisen, Patria Bank, OTP Bank etc.

De la banci poti imprumuta o astfel de suma apeland la un credit fara garantii, ori unul cu garantii daca doresti o perioada mai lunga de accesare si costuri mai reduse.

O alta solutie practica de a face rost de 30000 de euro imprumut este sa apelezi la Casele de Amanet, daca ai bunuri de valoare (bijuterii, masina etc). pe care sa le poti lasa drept gaj.

Optiunile de finantare pentru un credit de 30000 de euro

Cum v-am spus anterior, nevoie salariale pot sa varieze foarte mult in functie de moneda accesata, de tipul de credit si de perioada de accesare.

Exista si criteriile impuse de banci, ba chiar si dobanzi personalizate de care treubie sa tinem seama.

Foarte important de retinut este faptul ca ar fi bine sa ne imprumutam in moneda in care obtinem salariul.

Poti contracta un credit de investitii de 20000 de euro pe 10 de ani, dar daca tu castigi in lei, s-ar putea ca in acest rastimp sa ai mari probleme cu cursul de schimb.

Credit de nevoi personale

Cum am amintit si mai inainte, un credit de nevoi se poate accesa pentru o perioada de 5 ani maxim.

In acest caz, salariul necesar este unul mai ridicat.

Cum va spuneam, rata unui astfel de credit, acordat pentru 5 ani, poate ajunge la 640 – 650 de euro. Daca il contractam in euro, gradul de indatorare este de 20%. Ca sa aflam salariul nu avem decat sa inmultim rata cu 5. Facand un calcul simplu, avem nevoie de un salariu minim de 3250 euro.

Daca accesam in lei, considerand o rata de 3200 de lei, unde avem un grad de indatorare de 40%, vom avea nevoie de un salariu minim lunar de cca 8000 de lei.

Aceste calcule sunt pur si simplu generate de conditiile de eligibilitate. Sumele pot sa difere din cauza cursului de schimb si a dobanziilor care variaza de la o institutie la alta.

Daca apelam la creditele de nevoi cu garantii, lucrurile se schimba putin, dar foarte putin. Perioada de rambursare este tot de maxim 5 ani, deci ratele nu variaza prea mult in aceste conditii.

Creditul ipotecar

In acest caz, discutam de credite pentru investitii a caror perioada poate ajunge chiar si la 30 de ani.

Dar, fiti atenti, aceste credite nu pot fi folosite pentru nevoi personale, ci doar pentru scopul pentru care au fost alocate.

In cazul creditului ipotecar, pentru suma de 30000 de euro, contractata pe 30 de ani, rata lunara ajunge la 250-300 de euro. Asta inseamna ca daca acceseam in euro, vom avea nevoie de un salariu de 5 ori mai mare decat rata.

Daca accesam in lei, nu avem decat sa inmultim raportul 100/40 cu rata lunara transformata in lei.

Pentru orice credit, dar cu precadere pentru cel ipotecar, trebuie sa indepliniti niste criterii de eligibilitate din care sa reiasa bonitatea favorabila.

Exista mai multi factori care pot conlucra la obtinerea unui credit de 30000 de euro, cei mai importanti fiind istoricul de creditare, venitul, gradul de indatorare, tipul de contract de munca si nu in ultimul rand varsta.

Concluzie

Este foarte usor sa aflam ce salariu trebuie sa avem pentru un credit de 30000 de euro, important este sa stim cat este gradul de indatorare si rata.

Daca te hotaresti sa apelezi la un anumit creditor, poti folosi simulatorul de credit de pe platforma institutiei respective si vei afla usor care este rata.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Retineti un aspect foarte important: imprumutati-va doar in moneda in care va incasati salariul ori alte venituri.

De asemenea, fiti atenti la creditele garantate cu o ipoteca pentru ca in caz de neplata va puteti pierde bunul cu care ati garantat imprumutul.

Bine de stiut si ca, uneori, cerintele sunt mai simple de indeplinit, dar acesta poate fi un semn pentru voi sa vedeti daca nu cumva costurile cam mari.

(Visited 178 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies