Ce a adus nou 2014 in materie de credite bancare?

Noutati legate de creditele banare in 2014

Volumul creditelor bancare in ianuarie 2014 a crescut in sfarsit dupa o lunga perioada de stagnare.

Sa fie acesta un semn al iesirii din criza? Sa fie oare un semn ca BNR-ul lupta pe toate fronturile? Sa fe oare semnul ca bancile finanteaza crizele politice din Romania?

Desi nu am gasit raspunsul, iata ca ceea ce asteptam de prea mult timp s-a petrecut: a inceput sa creasca volumul creditelor bancare.

Potrivit BNR, „soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a crescut în luna ianuarie 2014 cu 0,1 la suta (-0,7 la suta în termeni reali) fata de luna decembrie 2013, pâna la nivelul de 218714,5 milioane lei. Creditul în lei a crescut cu 0,7 la suta (-0,2 la suta în termeni reali), în timp ce creditul în valuta exprimat în lei s-a diminuat cu 0,3 la suta (exprimat în euro, creditul în valuta a scazut cu 0,5 la suta).”

Ca o masura a dorintei guvernantilor de a sustine creditarea, desi legea (sau ce-o fi ea) n-a aparut inca, depozitele de la populatie n-au mai crescut in ianuarie 2014, fapt ce ar putea sa fie destul de important daca ar fi sustnut de o crestere corespunzatoare a consumului, insa, ma tem ca diferenta s-a dus pe facturile de intretinere.

Chiar daca depozitele gospodariilor populatiei au crescut usor cu 2,3%, depozitele clientilor neguvernamentali s-au diminuar in luna ianuarie 2014.

Asa cum spuneam mai sus, ar fi un lucru imbucurator daca si consumul ar fi crescut, insa, din pacate probabil ca banii populatiei s-au dus mai mult pe costuri locative.

Creditele bancare incep si ele sa ia o alta fata, din cate am bagat noi de seama, produsele financiare oferite de banci au capatat o noua diversitate, axandu-se in special pe imprumutri rapide, mult ravnite de romani, conform ultimele evolutii din piata nebancara, singura de altfel ce acorda astfel de credite rapide.

Evolutiile ulterioare ale creditelor bancare au fost uimitoare aproape.

S-au simplificat foarte mult conditiile de accesare pentru produsele oferite de banci, astfel ca, astazi, exista posibilitatea sa accesezi un credit chiar in ziua accesarii.

Este uimitor sa constatam aceasta evolutie imbucuratoare care speram sa se mentina si pe viitor.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies