Refinantare credit fara biroul de credit: datorii stinse

Multe persoane cu datorii restante cauta sa obtina o refinantare pentru cei aflati in Biroul de Credit, de la banci ori IFN.

Cazul clasic in care o persoana contracteaza un credit, iar dupa un tip ajunge in imposibilitatea de a plati la timp ratele este unul arhicunoscut.

In primul rand, este cunoscut din perspectiva statisticilor. Dupa ultimele raportari ale Biroului de Credit, deja numarul celor cu restante a depasit milionul de persoane.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Apoi, exista unele institutii care au popularizat ofertele de imprumut accesibile si restantierilor.

Cei care au avut probleme in trecut cu intarzieri la plata ratelor, daca acestea au fost mai mari de 30 de zile, au ajuns sa fie raportati la Biroul de Credit. Si nu este vorba doar de cei cu credite efective accesate la banci ori IFN, ci si de cei care au contractat un card de credit, ori cei care au cumparat produse in rate oferite de magazine in parteneriate cu institutiile de credit.

Procesul de refinantare este unul la care apeleaza multe persoane, nu doar cei care au un istoric slab de creditare. Sunt si persoane de buna credinta care au ajuns in imposibilitatea platirii ratelor pentru ca li s-a diminuat venitul, si-au pierdut serviciul ori au o problema medicala grava.

Cum obtii refinantarea unui credit fara Biroul de Credit?

Ca sa nu ai de-a face cu verificarile in Biroul de Credit, solutia cea mai la indeamana ar fi sa te adresezi cu o cerere tot institutiei care te-a raportat.

Aceasta institutie deja iti cunoaste problema si te poate ajuta sa iesi din impas.

Ca la orice credit insa, si pentru o refinantare ar trebui sa cunosti care iti sunt optiunile.

Deci, ar trebui sa incepi prin a analiza ofertele disponibile si de a cerceta care institutii ofera refinantare.

Dupa aceea ar fi bine sa comparati costurile, in special DAE-ul pentru a avea o imagine clara asupra costurilor totale implicate.

Nu neglija nici termenii rambursarii si nici conditiile cerute. S-ar putea sa te califici sau nu. Daca te califici insa, este esential sa cunosti in ce conditii poti rambursa.

Plus de asta, n-ar fi rau sa cunosti care sunt consecintele in caz de intarzieri la plata ratelor si de neplata.

Daca ati ales un creditor, puteti trece la a completa cererea de refinantare. Fiti atenti la actele solicitate si luati masurile necesare sa le aveti pe toate in ordine.

In acest mod, accesarea va fi mai usoara si mult mai rapida.

Daca cererea va este aprobata, cititi cu atentie contractul de refinantare si abia apoi puteti sa-l semnati.

Cum gasesti institutia ce acorda credite de refinantare fara biroul de credit?

Este deosebit de important sa gasesi un creditor care sa-ti acorda o refinantare fara Biroul de Credit. Poti sa pleci cu cautarea de la institutiile care nu folosesc informatiile de la Biroul de Credit (gasesti institutiile inscrise in Biroul de Credit pe platforma acestei societati).

Daca ai ales un astfel de creditor, treci mai departe cu pasii necesari aplicarii.

Ar fi bine sa soliciti detalii daca ai neclaritati inainte de a semna contractul.

Daca cererea pentru refinantarea datoriilor ti-a fost aprobata, ti-ai rezolvat practic problema.

Ce tipuri de refinantari gasesti in piata?

In functie de perioadele de acordare, exista refinantare credite pe 10 ani, pe 8 ani ori pe 5 ani.

Cele pe 10 ani sunt de regula asociate creditelor mai vechi.

Ofertele de refinantare difera de la o institutie la alta, dupa cum si termenii si conditiile de eligibilitate.

Ca sa obtii credite pentru refinantarea datoriilor ti se va cere o dovada de venit. Bonitatea este primordiala pentru foarte multe institutii financiare.

Daca poti demonostra ca ai un venit bun si sunt toate sansele pentru a-l pastra pe toata durata derularii creditului, este foarte aproape de a accesa imprumutul dorit.

Creditele cu intarzieri pot fi refinantate, insa, ar fi bine sa incerci intai la creditorul care te-a raportat. Poti sa justifici cererea pentru finantarea datoriilor prin responsabilitatea ta de a scapa de acele restante mai vechi.

Institutii care iti pot acorda refinantarea unui credit daca esti in Biroul de Credit

Exista unele IFN-uri care accepta si astfel de persoane datornice din trecut.

Uneori si bancile refinanteaza credite restante, cu conditia ca persoanele sa-si achite intai datoriile.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Ei bine, iata cateva institutii la care poti apela pentru un credit daca esti in Biroul de Credit:

  • Claret – acest IFN spune ca putem conta pe ei pentru obtinerea unui refinantari chiar daca suntem in Biroul de Credit. Trebuie totusi sa indeplinesti niste conditii minime pentru a fi acceptat: sa nu ai credite in executare si intarzieri foarte mari si repetate, sa ai o vechime de cel putin 3 luni la ultimul loc de munca, sa poti oferi o garantie imobiliara, sa ai venituri fiscalizate.
  • BSG Credit – ofera la randuri refinantari online. Cuantumul oferit nu este mare, dar iti poti rezolva problema. Poti refinanta un credit de pana la 20000 lei pentru maxim 36 de luni (poate fi si mai mare perioada, daca negociati). Pentru accesare, trebuie sa aveti peste 18 ani, cetatenie romana, venituri din Romania, o adresa valida de email, un numar valabil de mobil, CI in termen, extras de cont si un cont bancar. Inainte de solicita o refinantare fara Biroul de Credit de la BSG Credit, acestia ne invita sa discutam telefonic cu un specialist al lor. Puteti sa aflati mai multe despre cei de la BSG credit dintr-un alt articol de-al nostru.
  • Credit FIX afirma de asemenea ca de la ei putem obtine o refinantare chiar si in cateva ore. Actele necesare nu sunt multe, o copie dupa CI, un extras de cont si o cerere de refinanatare pe care o putem completa chiar online. Trebuie sa ai un venit de cel putin 500 de lei pe luna, peste 18 ani, sa incasezi salariul ori pensia pe card, sa ai o adresa de email valabila si un telefon unde sa poti fi contactat.

iata ca exista posibilitatea de a contracta un un credit de refinantare daca esti in Biroul de Credit.

Cu siguranta mai sunt si alte oferte, noi vi le-am adus in atentie pe cele mai vizibile din piata.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies