Vreau un credit de 20.000 euro pe 10 ani

Cine acorda un imprumut de 20.000 de euro pe 10 ani, care sunt conditiile si costurile aferente?

Un credit de consum se acorda pe o perioada de 10 ani doar in anumite conditii.

Chiar si creditele de nevoi garantate cu ipoteca au ca perioada maxima de rambursare 5 ani.

Exceptia de la regula acordarii pe 5 ani o intalnim in cazul refinantarilor creditelor de nevoi. Pentru credite contractate inainte de o anumita perioada, refinantarea unui credit de nevoi persnale se face pe 10 ani.

Cand vorbim de sume asa mari de bani, cum este cea pe care am luato noi in discutie azi, si anume, 20.000 de euro, bancile sunt principala solutie. Mai exista si IFN-uri care acorda credite cu valoare mai mare pe perioade mai lungi de timp, dar costurile nu sunt tocmai mici, de aceea este bine sa vezi daca te incadrezi inainte la banci.

Oamenii se intreaba ce venituri minime trebuie sa aiba o persoana pentru a contracta un credit de 20.000 de euro pe o perioada mai lunga de timp.

Pana la venit, noi va spunem ca trebuie sa va incadrati si din punctul de vedere al gradului de indatorare. Deci, daca mai aveti credite in derulare, mai bine optati pentru o refinantare pentru are alt statut in determinarea gradului de indatorare.

Creditul maxim pe care il puteti accesa se determina in functie de venitul vostru lunar net si perioada de rambursare, insa tinand cont de gradul de indatorare maxim posibil.

Gradul de indatorare a fost modificat recent si este de 40% pentru creditele in lei si 20% pentru cele in euro.

Contractarea unui credit depinde de fiecare institutie financiara in parte, pentru ca pe langa grad de indatorare, unele institutii financiare tin cont si de alti factori atunci cand iti determina suma maxim ape care o poti imprumuta (scoringul din BC, de exemplu).

Accesarea unui credit de nevoi personale pe 10 ani este posibil doar in cazul in care optezi pentru o refinantare. Daca insa este vorba despre o achizitie imobiliara, perioada de contractare urca considerabil la toate institutiile financiare.

Noi am discutat despre refinantari 2020 si despre modul in care le poti accesa intr-un articol anterior.

Pentru a vedea care banca este cea mai rentabila pentru a accesa un credit de 20.000 de euro, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, nu doar de dobanda actuala. Este important sa aflii si care sunt penalizarile in caz de intarzieri, sa vezi care este costul total al creditului, cel care include comsioane, asigurari si alte taxe. La creditele ipotecare este important sa tii cont de costurile notariale, de costurile de evaluare etc. Comparand doar niste costuri, fara sa tii cont si de ansamblul parametrilor care determina costul total al unui credit, cu siguranta nu vei avea o imagine clara a comparatiei.

Apoi, la un credit este importanta si rambursarea anticipata. Deci, trebuie neaparat sa stii care este costul unei rambursari anticipat pentru acesta poate varia mult de la o institutie la alta.

Cei care sunt in cautarea unui credit de nevoi pe 10 ani sper ca s-au lamurit in ce conditii il poate accesa si care sunt sansele sa-l obtina.

Pentru a imprumuta insa suma de 20.000 de euro, conditiile variaza in functie de tipul de credit pentru care optati, fie ca e garantat ori negarantat.

Conditiile generale pentru accesarea unui credit de nevoi:

  • cetatenia romana
  • varsta intre cea de majorat si cea de pensionare
  • vechime de minim 3 luni la locul actual de munca si de minim un an in total
  • venit minim, se accepta mai multe tipuri de venituri: salariale, din pensii, din chirii, dividente, contracte de autor, venituri din profesii liberale etc.
  • grad de indatorare maxim admis
  • sa nu ai datorii active, iar daca ai avut in trecut sa nu fi fost mari, iar perioada de intarziere sa nu fi fost nici ea lunga

Pe langa creditele ipotecare clasice care se acorda si pe perioade de 30 de ani, nu doar de 10 maxim, mai exista si creditele pentru amenajarea locuintei, de asemenea contractabile pe perioade mai lungi de timp. Spre exemplu, creditul Renovator de la First Bank are o perioada de contractare de pana la 10 ani.

Pentru a vedea cat poti imprumuta de la banca cu venitul tau actual, si daca poti obtine 20.000 de euro cum doreai, n-ai decat sa folosesti un calculator de credit si sa determini care este rata lunara la imprumutul dorit.

Noi am efectuat un calcul la Banca Transilvania, considerand din start o suma imprumutata de 95.000 lei contractata pe 5 ani. Am presupus ca incasam veniturile prin aceasta banca, deci dobanda este usor mai scazuta. Oferta pentru creditele de nevoi garantate cu ipoteca de la Banca Transilvania pentru suma propusa este urmatoarea: rata lunara este de 1.886 lei, DAE 7,77%, iar suma totala de plata ajunge la 114163 lei. Deci, am plati o rata lunara de 1.886 lei. Asta inseamna ca trebuie sa reprezinta mai putin de 40% din venitul nostru net lunar. Asadar, vom avea nevoie de un venit minim net lunar de 4.715 lei pentru a putea imprumuta aceasta suma, in aceste coditii de la Banca Transilvania.

(Visited 1981 times, 7 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies