Cum arata un extras de cont bancar?

Fiind un document esential in varii situatii, multa lume doreste sa stie ce reprezinta acest document.

Ai vazut vreodata un extras de cont bancar? Stii ce informatii importante contine acest document?

Ne-am propus astazi sa va povestim pe indelete despre extrasul de cont bancar.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

De ce? Pentru ca auzim tot mai des vorbindu-se in ultima vreme de acest act, iar multi dintre cei care ne citesc sunt interesati sa stie cum arata si ce informatii se regasesc in el.

In fapt, in lumea bancara, un extras de cont bancar putem sa spunem ca este un document esential.

Dar, ce inseamna cu adevarat si cum arata un extras de cont bancar? In randurile care urmeaza vo diseca fiecare aspect al acestui document si iti vom oferi claritate si intelegere asupra informatiilor pe care le contine.

Plecand de la aspectul sau si pana la informatiile de mare importanta pe care le contine, le vom descoperi impreuna pas cu pas.

Cum arata un extras de cont bancar?

Un astfel de document este unul emis de banca si in care se regasesc activitatile financiare recente produse in contul tau. Acesta poate fi sub forma unui fisier electronic ori al uneia tiparit.

Cu toate acestea, structura sa generala ramane asemanatoare. Iata cum arata un extras de cont bancar:

extras de cont bancar

Informatii continute de extrasul de cont

Cum va spuneam, un astfel de act contine mai multe informatii, unele destul de importante.

Iata cateva dintre ele:

Date de identificare – numele, adresa si numarul de cont.

Tranzactii recente efectuate – lista tranzactiilor recente efectuate (in functie de perioada dorita: o saptamana, o luna, trei luni etc). Aici se regasesc depuneri, retrageri, incasari, plati si alte actvitiati financiare.

Soldul contului – acesta indica sumele exacte de bani disponibili in cont in momentul emiterii extrasului.

Raxe si comisioane percepute – extrasul poate sa contina si informatii despre taxele si comisioanele percepute de banca pentru serviciile oferite. Din aceasta sectiune putem afla care sunt costurile asociate contului nostru bancar.

Detalii despre carduri si credite – daca ai carduri de debit/credit ori credite asociate contului, aceste detalii se vor regasi de asemenea in extras.

Alte informatii – de la banca la banca, extrasul tau mai poate contine si alte informatii, cum ar fi dobanzile castigate, detalii legate de asigurari legate de cont si altele.

De ce sunt interesati oamenii de extrasul de cont?

O buna parte dintre cei interesati de extrasul de cont sunt persoane care au luat contact cu o institutite financiara, care, pentru verificarea eligibilitatii le-a solicitat acest document.

Bunaoara, pentru a accesa un credit de la unele IFN-uri se cere extrasul de cont pentru identificarea veniturilor si determinarea gradului de indatorare.

Va dau un exemplu analizat de noi recent – BSG Credit IFN, aceasta societate solicita pentru acordarea unui imprumut fie extrasul de cont, fie alte documente justificative ale venitului.

Ei bine, tot in aceasta idee, unii si-ar dori sa acceseze un credit fara extras de cont, pentru ca banca sa nu le cunoasca veniturile.

Plus de asta, exista persoane care au si alte probleme cu conturile, nu doar cele legate de veniturile mici. Unii au conturile blocate din varii motive, fapt ce le ingradeste pe buna dreptate accesul la un nou imprumut.

Si totusi, obtinerea unui imprumut fara extras de cont este posibila, daca dispui de alte metode de justificare a veniturilor.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

credit fara extras de cont bancar

Spre exemplu, este posibila prezentarea unui fluturas de salariu ori a unui cupon de pensie.

Iata de unde a aparut si dorinta unora de a solicita un imprumut cu fluturasul de salariu fara extras de cont.

In fine, lucrurile se pot complica pe masura ce inaintam in subiect, dar una peste alta, toate institutiile financiare vor sa afle bonitatea clientului. Din acel moment tu, din postura de solicitant, trebuie sa oferi explicatii legate de veniturile tale si indatorarea pe care o ai la momentul solicitarii.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies