Refinantare 2023. Ai datorii la banca?

Creditele cu intarzieri sunt o problema pentru clienti, acestia incercand sa le refinanteze pentru a scapa de raportarea la BC.

Anul 2023 va fi unul destul de incert din punctul de vedere al refinantarilor. Spuneam asta gandindu-ne la ROBOR si la IRCC.

Poate fi viabila mutarea unui credit de la o banca la alta, atata timp cat noul produs iti aduce unele beneficii.

Multi dintre cei care au intarzieri la credite, nu mai vorbim de cei inscrisi in Biroul de Credit, sunt in cautarea unei refinantari care sa le ‘spele’ istoricul.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional de Paste

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si dobanda redusa la jumatate. Promotie valabila pana pe 29 aprilie la Provident.

Cerintele de refinantare variaza, oamenii sunt interesati sa-si refinanteze si credite ipotecare si de nevoi personale si imprumuturi nebancare.

Chiar si statutul de rau platnici nu iti ingradeste accesul la o refinantare, depinde fireste de permisivitatea institutiei la care apelezi.

Bineinteles ca situatiile pot fi foarte diferite de la o persoana la alta, de aceea si bancile si IFN-urile si personalizeaza de regula ofertele in functie de bonitatea clientului.

Exista stiatii in care cei cu datorii mici sunt acceptati chiar si de banci la refinantare. Probabil si in 2023 vor exista astfel de posibilitati pentru ca dorinta bancilor este aceea de a-si mari portofoliul de clienti, chiar si cu eligibilitati variabile.

Pe ce perioada se acorda refinatarile?

Refinantarile sunt avantajoase si din punctul de vedere al perioadei de acordare care poate urca pana la 10 ani.

Acordarea unui credit de nevoi personale pe 10 ani devine astfel o realitate daca apelezi la o refinantare.

Plus de asta, si limitarile gradului de indatorare sunt mai flexibile cand vine vorba de refinantari.

In cazurile in care clientii au istoric negativ, cu restante active, s-ar putea sa nu fie chiar usor sa obtina o refinantare. Cei cu propriri pe conturi sunt de asemenea rrestrictionati la finantarile de la banci.

Avand in vedere ca cei inscrisi in Biroul de Credit cu istoric negativ vor ramane pe lista neagra timp de patru ani, perioada ce curge din momentul in care ti-ai platit datoria, aceste persoane vor cauta mult printre ofertele IFN-urilor si bancilor pana vor gasi creditorul care sa-i accepte.

Ce alte forme de modificare a creditelor exista?

Cei cu datorii pot apela si la alte forme finantare, cum ar fi restructurarea ori reesalonarea unui credit.

Institutiile financiare chiar sfatuiesc clientii care ajung in situatia de neplata sa ii informeze inainte de data scadenta pentru a gasi impreuna solutii convenabile.

Acestor persoae aflate in imposibilitatea de plata li se sugereaza de regula reesalonari, cu prelungirea perioadei de creditare si diminuarea ratelor lunare.

IFNurile s-au adaptat din mers noilor tendinte din piata, introducand in portofolii produse cu perioade mai lungi de acordare, in scopul evitarii acestor imposibiliati de plata si scaderii ratelor lunare.

Unele dintre situatii sunt de-a dreptul nefericite. Sunt persoane care au ramas cu datorii vechi neachitate fiind raportate la Biroul de Credit, iar astazi nu mai pot contracta un credit din acest motiv.

Tinand cont ca bancile au conditii diferite de acordare a creditelor ipotecare, exista posibilitatea sa fii acceptat la finantare chiar si in condiitile in care nu ai o eligibilitate deosebita.

Vor fi si anul acesta cetateni care vor dori sa contracteze un credit Prima Casa 2023 si cu siguranta unii dintre ei se vor lovi de istoricul negativ din BC.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

In conditiile de creditare de la programul prima Casa se specifica clar ca nu trebuie sa ai datorii, nu trebuie sa ai intarzieri la alte imprumuturi.

Fireste ca poti sa renunti la programul Prima Casa si sa optezi pentru creditele imobiliare oferite de banci care s-ar putea sa fie mai permisive, tinand cont ca aceste produse au un avans solicitat mai mare.

Exista situatii in care se doreste refinantarea unui credit Prima Casa. trebie sa stiti ca refinantarea se poate face doar intre aceleasi tipuri de produse. Si nu uitati ca pentru refinantare ai nevoie si de acordul bancii unde ai contractat initial imprumutul, deci ar cam trebui sa fii la zi cu ratele.

(Visited 552 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies