Credit cu dobanda fixa – fara surprize pe termen lung

Pe termen lung, un credit cu dobanda fixa poate fi mai atractiv decat unul cu dobanda variabila.

Tot mai multi romani sunt atrasi de creditele cu dobanda fixa, motivul fiind foarte simplu: experienta anterioara a relevat suprize la creditel cu dobanda variabila, unele deosebit de neplacute.

Cand ROBOR a inceput sa creasca, romanii care aveau in derular credite cu dobanda variabila au fost afectati de aceasta miscare destul de accelerata. Astfel ca, multor oameni le-au crescut ratele consisten in urma cresterii acestui indicator.

Daca va amintit au fost destul de multe framantari in piata generate de aceste schimbari.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

In final s-a ajuns la un nou indicator de care sunt legate creditele in lei, este vorba de IRCC – Indicele de referinta pentru creditele consumatorilor.

Imediat dupa implementarea acestui nou indice, bancile au inceput sa acorde masiv credite cu dobanda fixa, pentru ca pe termen scurt a fost greu de estimat implicatiile majore ale acestui nou indice.

Intre timp bancile au inceput sa introduca treptat si produse cu dobanda variabila, asa ca, lucrurile au inceput sa reintre pe un fagas normal.

Bancile au devenit mult mai flexibile in privinta cerintelor, admitand la creditare chiar si clienti cu venituri mai mici, cu vechime mai redusa, ba chiar si clienti cu scoring in BC nu tocmai bun. Bancile acorda credite celor cu venituri mici, atata timp cat aceste persoane se incadreaza in gradul de indatorare admis prin lege.

ROBOR nu a murit insa, el exista inca la creditele cotnractate anterior introducerii in piata a IRCC-ului.

Creditele de nevoi personale cu dobanda fixa exista in portofoliile multor banci romanesti.

Si nu doar creditele de nevoi sunt acordate cu dobanda fixa, chiar si cele imobiliare. Am vazut de exemplu creditul Casa Mea de la BCR (dobanda fixa in primii 5 sau 10 ani si apoi variabila), ori creditul Habitat de la BRD (dobanda fixa pe 30 de ani).

Creditele cu dobanda fixa sunt intradevar mai atractive pentru romani, pentru ca ofera si o siguranta mai mare pe termen mai lung. Oamenii se bucura in cazul creditelor ipotecare chiar si pentru perioada scurta cu dobanda fixa, asa cum este practicata de mai multe banci (primii ani cu dobanda fixa, urmatorii ani cu dobanda variabila).

In cazul creditelor de nevoi, oferte cu dobanda fixa sunt mult mai numeroase.

Care sunt oferte bancare cu dobanda cu dobanda fixa?

Dobanda fixa gasim la Banca Transilvania, la creditul lor Atat online, cat si in unitate, poti obtine dobanda fixa la produsul lor de nevoi.

Cei de la ING Bank au si ei o oferta cu dobanda fixa pentru creditul pe repede ‘nainte, accesabil fara documente de venit.

Raiffeisen ofera Flexicreditul cu aplicare 100% online daca esti client existent al acestei banci, produs cu dobanda fixa.

OTP Bank are de asemenea in oferta creditul cu dobanda fixa care te fereste de fluctuatiile pietii si de variatiile cursului valutar. Aceasta banca ofera creditul in lei cu dobanda fixa pe intreaga perioada de derulare a produsului.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Creditul de realizari personale de la UniCredit este acorda fie cu dobanda fixa, fie cu dobanda variabila.

CEC Bank are in portofoliu un credit de nevoi personale cu ambele posibilitati de acordare, fie cu dobanda fixa, fie cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare.

Multi oameni sunt nedumeriti ce sa aleaga, dobanda fixa ori variabila. De multe ori dobanda variabila este mai redusa, insa, nesiguranta ii face pe oameni sa fie precauti si sa aleaga o dobanda variabila, chiar daca are o valoare mai mare a inceput.

(Visited 115 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies