Informatii generale despre amanet

Istoria Caselor de Amanet. Lucruri inedite despre Casele de Amanet

In antichitate, oamenii se foloseau de obiecte valoroase pentru a face rost de bani, iar dupa incheierea nevoii, obiectele erau inapoiate proprietarului de drept.

Deci, si in Antichitate oamenii aveau nevoie de imprumuturi rapide, fapt ce ne mai indulceste un pic din situatia noastra de muritori de rand din prezent.

Istoria Caselor de Amanet

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Aceasta activitate de amanetare a avut perioadele ei in istorie in care a fost interzisa.

O explozie a activitatii de amanetare s-a intamplat odata cu aparitia unei societati numite Muntele de pietate (monte di pieta in italiana, mont de piete in franceza ori monte de pieda in spaniola).

Aceasta organizate caritababila s-a deszvoltat in mai toate statele catolice, ea reprezentand in esenta precursoarea amanetului modern.

Oamenii apelau in trecut la imprumuturi de la astfel societati, lasand drept garantie obiecte de valoare.

In zilele noastre lucrurile stau aproape la fel, poate doar scopurile si utilizarea banilor s-au schimbat. In trecut, imprumuturile rapide de la amanet se foloseau indeosebi pentru finantarea armatei, pentru detronarea unor conducatori, etc.

Evul Mediu a adus dupa sine o adevarata inflorire a activitatii de amanet, odata cu stimularea ei de catre calugarii din ordinul franciscan.

Acesti calugari ofereau oamenilor bani in schimbul unor obiecte, iar acest troc era vazut ca un ajutor, dar si ca o razvratire impotriva bisericii, considerandu-se ca orice om trebuie sa traiasca simplu si nu sa fie ajutat de biserica.

Dobanzile practicate pentru acest troc se foloseau indeobste pentru construirea de biserici.

De la Amanet se finatau diverse expeditii, spre exemplu, regina Isabella a Spaniei a apelat la o Casa de Amanet pentru a finanta una din expeditiile lui Cristofor Columb.

De la Amanet se finantau razboaiele, spre exemplu regele Angliei Eduard al III-lea s-a imprumutat la amanet pentru a-si finanta razboiul cu Henric al V_lea, regele Frantei.

Odata cu venirea colonistilor, amanetul a devenit cunoscut si in America.

Amanetul s-a dezvoltat foarte puternic printre popoarele civilizate, in general.

Si ieri ca si astazi, a apela la o Casa de Amanet, reprezinta o solutie pentru nevoile financiare ale oamenilor, insa, nevoia nu trebuie sa ne impiedice sa analizam firma careia ne adresam.

Cand trebuie sa recurgem la o astfel de metoda de a face rost de bani, este bine sa apelam la o Casa de Amanet cunoscuta in piata, sa fie o firma serioasa, care-si respecta contractele si clientii.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Uneori oamenii nu se mai gandesc la amanet si cand intampina o problema financiara, nu mai stau pe ganduri si recurg la a-si vinde anumite bunuri de valoare.

De multe ori regretam actiunile noastre si ne pare rau dupa obiectele instrainate, de aceea, este bine sa aveti in vedere Casa de Amanet, intr-o situatie de criza.

Acolo lasi obiectele de valoare si primesti in schimb o suma de bani ce-ti poate fi suficienta pentru a-ti rezolva urgenta, iar cand lucrurile reintra pe fagasul normal, mergi, iti platesti comisionul si-ti ridici obiectele de valoare. Astfel, ramai proprietatul respectivelor obiecte de valoare si-ti rezolvi si problemele financiare la timp.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies