Cati bani poti imprumuta de la banca?
Care sunt limitele oferite de banci pentru creditele lor de nevoi personale? Care este suma maxima de bani pe care o poti imprumuta de la banci?
Vezi care sunt limitele oferite de bani pentru ale lor credite de nevoi personale si care este plafonul maxim pana la care urca un astfel de imprumut.
Obtinerea unei sume de bani de la banca inseamna nu doar conditii de eligibilitate, acte, scoring si impune clientilor, ci si cerinte ale acestora.
Una dintre cerintele oamenilor se refera la limitele maxime pe care le pot accesa.
Principalul punct de la care se pleaca cu discutia despre cati bani poti imprumuta de la banca este reprezentat de gradul de indatorare.
Practic, de la banca poti imprumuta atat cat iti permiti sa rambursezi lunar, cu conditia sa nu depasesti gradul de indatorare admis si sa te situezi sub maximul pe care ti-l poate oferi respectiva banca.
Bancile au limite maxima difierite.
Nici limitele minime ale imprumuturilor bancare nu sunt aceleasi de la banca la banca.
Dar, haideti sa vedem care sunt efectiv limitele maxime ale imprumuturilor oferite de banci:
- Banca Transilvania ofera pentru creditul de nevoi personale fara garantii posibilitatea de a imprumuta pana la 100.000 de lei. Pentru creditul de nevoi personale cu ipoteca poti suma maxima de bani ce poate fi imprumutata este de 1.179.575 lei. De la BT aflii pe loc daca primesti creditul sau nu.
- BCR iti pune la dispozitie creditul Divers cu limita maxima de 110.000 de lei. Acesta este un credit de nevoi personale fara garantii. Cei de la BCR ofera si o descoperire de cont prin care poti obtine bani suplimentari pe care sa te bazezi in situatii de urgenta. Descoperirea de cont are limita maxima de 40.000 de lei si nu poate depasi 4 salarii ori 3 pensii.
- BRD ofera creditul Expresso fara garantii in cuantum de maxim 130.000 de lei.
- ING Bank ofera creditul pe repede inainte, fara garantii, prin care poti imprumuta maxim 1250.000 de lei. De asemenea, de la ING poti accesa si creditul de consum cu garantie ipotecara in cuantum de maxim 900.000 lei, cu reprezentare de maxim 65% din valoarea imobilului pe care il prezinti drept garantie.
- Raiffeisen Bank – ofera doua credite de nevoi personale, unul fara ipoteca si unul cu ipoteca. Creditul de nevoi fara ipoteca iti permite accesul la sume de bani de pana la 20.000 de euro echivalent in lei, iar cel cu garantie ipotecare iti ofera sume de bani imprumut de axim 200.000 euro echivalent in lei.
- CEC Bank ofera un credit de nevoi personale fara garantii prin care poti imprumuta maxim 90.000 de lei. De asemenea, de la CEC Bank poti accesa si un credit de nevoi personale garantate cu ipoteca imobiliara in cuantum de maxim 1.200.000 lei.
- Idea::Bank ofera un credit de nevoi fara garantii ce pune la dispozitia clientilor sume maxime de bani de pana la 100.000 de lei.
Toate aceste credite descrise mai sus sunt acordate pentru cinci ani. Doar daca este vorba de refinantari perioada de creditare poate urca pana la zece ani, daca ai un credit accesat inainte de o data limita admisa de banci.
Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:
CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite
Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%
Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda
In privinta sumei minime pe care o poti imprumuta de la banca, trebuie sa stiti ca si aici sunt variatii.
Suma minima imprumutata depinde si de produsul accesat, daca este vorba de un credit de nevoi personale fara garantii ori cu garantii. De regula, la creditele de nevoi personale fara garantii, suma minima imprumutata este mai redusa decat la creditele garantate cu ipoteca imobiliara.
In general, sumele minime ce pot fi imprumutate de la banci variaza intre 500 si 1000 de lei.