Ce accepta si ce refuza amanetul?

Casele de Amanet nu accepta orice bun de valoare pe care il ai. Unele sunt axate pe anumite bunuri, altele vor produse cu specificatii exacte.

Nu orice bun de valoare pe care il detii poate fi primit la amanet.

Sunt Case de Amanet care accepta doar anumite tipuri de produse. Unele specifica clar ca primesc doar aur si argint. Altele au foarte multe tipuri de produse pe lista celor acceptate, insa, vor ca acestea sa fie intr-o stare buna. Sunt, fireste, si societati care accepta si bunuri in stare degradata, indeosebi cand vine vorba de bijuterii.

Modul in care functioneaza amanetul este unul bazat pe profit, deci, aceste societati trebuie sa scoata un profit din imprumtul pe care ti-l acorda. Ele percep un comision, un echivalent al dobanzilor de la banci.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Firmele de amanet sunt deosebit de active in perioadele de post-criza pentru populatie. In Romania, ele au luat o amploare deosebita dupa criza economica din 2008. La un moment dat se si glumea cum ca ar fi farmacia si amanetul. Si cum farmaciile s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie, la fel si Casele de Amanet si-au crescut prezenta in piata.

In Romania functioneaza foarte multe Case de Amanet cu afaceri de sute de milioane de euro.

Problema actuala a acestor Case de Amanet este aceea ca bancile incep sa-si restranga colaborarea cu ele. Unele banci considera deja ca lucrul cu amanetul si cu alti clienti de gen este unul care implica eforturi deosebite, plus ca, desi nu practica activitati ilegale, bancile depun eforturi tot mai mari pentru a verifica provenienta banilor, in acord cu noile reglementari de combatere a spalarii banilor.

Pe platforma online BNR pot fi urmarite ultimele schimbari legislative din 2019 in aceasta privinta (legea 129/2019 si instructiunile din 13 august 2019 privind aplicarea specifica a acestia) .

Altfel, Casele de Amanet prospera din punct de vedere al clientilor, tinand cont ca numarul lor este in continua crestere.

Indeosebi in perioadele aglomerate din punct de vedere al cheltuielilor (perioadele ce precedes sarbatorile) oamenii s-au obisnuit sa apeleze la amanet. Isi rezolva atfel o problema rapid, fara batai de cap, fara actele si conditiile pe care ar fi trebuit sa le indeplineasca daca ar fi apelat la o banca.

Casele de Amanet accepta drept bunuri pe cele care sunt proprietate persoanala a celui care le lasa drept garantie pentru imprumutul solicitat.

Bunurule acceptate de Casele de Amanet sunt din ce in ce mai diversificate. Unele amaneturi accepta produsele clasice de genul bijuteriilor din metale pretioase, ceasuri de vaoare, opere de arta. Altele primesc si bunuri de genul smartphoneurilor, tabletelor, alte gadgeturi de valoare, aparate foto, etc.

Aurul este printre cele mai cautate metale pretioase la amanet. Acesta poate fi acceptat indiferent de numarul de carate. Poate fi sub forma de bijuterii, sub forma unor obiecte de arta, sub forma de monede, fragmente topite, ceasuri etc.

Argintul se regaseste sub forma d ebijuterii, tacamuri, monede, lingouri, obiecte decorative etc.

Ceasurile de lux sunt si ele acceptate la amanet, fiind preferate indeosebi cele aflate in stare de functionare.

Operele de arta, indeosebi tablourile sunt alte obiecte care sunt primite la amanet. Fie ca vorbim de tablourile unor pictori celebri, fie ca e vorba de alte obiecte de arta din diverse colectii, evaluarile in acest caz sunt mult mai atente, facute de regula de specialisti.

Acestea ar fi principalele bunuri acceptate la Casele de Amanet.

Tu, de principiu, poti duce la amanet orice bun, insa, s-ar putea sa nu ti-l primeasca, daca specificul amanetului este altul.

Daca ti se imprumuta bani in schimbului bunului de valoare cu care ai garantat, trebuie sa ai grija sa-l rambursezi la timp, altfel exista riscul sa pierzi acel bun, adica sa intre in proprietatea definitiva a Casei de Amanet.

Cei care se intreaba ce bunuri poti duce la o Casa de Amanet, au aflat deja ca de principiu, aceste societati accepta o gama larga de obiecte de valoare, de regula dintre cele ce pot fi valorificate rapid.

Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca daca ai un bun de valoare, despre care Casa de Amanet considera ca i-ar putea interesa pe altii sa-l cumpere, vei avea mai mult succes cu acel bun, si cu siguranta si-l va accepta.

Printre cele mai amanetate bunuri la amanet in Romania sunt bijuteriile din aur si argint, tablourile si electronicele.

Casele de Amanet nu accepta bunuri furate.

La amanet nu te duci doar sa vinzi ceva. Te pot duce si sa cumperi.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Bunurile de valoare lasate drept gaj de unele persoane care nu si-au rambursat la timp imprumutul si au renuntat in acest fel la ele, sunt scoase la vanzare de Casele de Amanet.

Asadar, daca esti interesat de obiecte de valoare din categoriile mai sus amintite, poti cauta cu incredere la amanet.

La Casele de Amanet poti gasi telefoane in stare buna de functionare, bijuterii vintage deosebite, tablouri spectaculoase ori obiecte de arta din colectii deosebite – daca esti un pasionat.

(Visited 224 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies