Cui te adresezi pentru procurarea unui imprumut nebancar?

Solicitarea unui credit nebancar se poate face catre IFN – Institutiile Financiare Nebancare cu autorizare de functionare si inregistrate la BNR.

Imprumutul nebancar este un produs ce poate fi contractat de la societatile de tip IFN. Este un credit ce se acorda rapid in cazuri de forta majora, cand urgentele iti bat la usa, iar lipsa de lichiditati te orienteaza vadit catre solicitarea unei sume de bani, de regula cu valoare redusa.

Indiferent de ce fel de cheltuiala este vorba, fie ca e o urgenta medicala, un deces in familie, o amenda, etc., daca nu dispui de banii respectivi, daca nu te poti imprumuta in familie ori la prietenii apropiati, atunci ai solutia unui credit la o institutie financiara.

Si asta doar ca sa vorbim de evenimente nefericite… Nu mai vorbim de oportunitati!

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Exista si situatii fericite in care lipsa lichiditatile te poate determina sa pierzi startul, cum se spune.

Daca vrei sa faci un curs de reconversie profesionala, sa trimiti copilul in tabara, sa-ti sporesti confortul locuintei printr-un aparat electrocasnic performant, poti apela la un imprumut rapid pe termen scurt de la IFN, cu conditia sa stii ca ai bonitatea necesara pentru a returna la timp banii respectivi, fara sa ramai dator, fara sa apelezi la reesalonari.

Ce avantaje ofera imprumuturile nebancare?

Avantajul major al acestor imprumuturi nebancare rapid este acela ca le poti solicita online.

Scapi astfel de o serie de pasi si de o gramada de timp. Ne amintim ce inseamna sa te deplasezi la o institutie financiara, sa pregatesti dosarul cu sina, sa vii cu adeverinta de venit (pe care ti-o da firma in una-doua saptamani), sa mai treci si pe la administratia fiscala pentru o fisa fiscala pe anul anterior, etc.

Ei bine, online, scapi de aceste inconveniente. Pur si simplu, toate drumurile dispar, iar actele necesar se reduc la niste scanuri ori fotografii dupa cartea de identitate si dupa extrasul de cont bancar.

Apoi, mai exista si temerile pe care le ai sa stai fata in fata cu un reprezentant al unei institutii.

Chiar daca pare un fapt banal, pentru multi oameni nu este.

Multi au retineri in a discuta cu reprezentantul unei institutii. In fine, aceste jene personale dispar odata cu solicitarile online de imprumuturi.

Acordarea unui imprumut rapid nebancar prezinta de altfel mai multe avantaje, nu doar cele legate de viteza de accesare.

Traim in secolul vitezi dupa unii, iar dupa altii in secolul informatiei, fapt ce ne indreptateste sa avem asteptari din ce in ce mai mari legate de viata noastra.

Vrem totul sa se deruleze mai repede, mai bine, vreme sa cunoastem cat mai multe lucruri, sa luam decizii informati. Si nu este rau deloc sa avem o astfel de atitudine.

De aceea cred ca pana si aceste produse financiare oferite de Institutiile Financiare Nebancare se preteaza atat de bine la aceasta perioada de timp. Practic, oamenii au de toate, doar timpul le lipseste.

Daca pe vreme comunismului copii traiau cu cheia de gat, astazi traieste viata de after school. Ce s-a schimbat?

Nimic deosebit, doar ca azi parintii scot mai multi bani din buzunar. Practic, muncesc mai mult pentru a plati un serviciu extra pentru copiii lor. Traiul nostru este mai scump, pe masura ce aspiratiile pentru un confort crescut sunt din ce in ce mai ridicate.

Inconvenientele unui credit nebancar

Revenind la subiectul propus de noi astazi, anume la imprumuturile rapide de la IFN, putem spune ca sunt produse adaptate timpului actual. Scumpe, dar rapide. Permisive, dar riscante.

In ciuda atributelor capatate in timp de IFN-uri, trebuie sa stiti ca aceste societati sunt autorizate de BNR, sunt supravegheate de BNR si functioneaza dupa norme si legi bine stabilite. Asadar, nici vorba de ilegalitati.

De altfel, astfel de forme de imprumuturi se gasesc in mai toate tarile lumii.

O persoana care imprumuta bani de la banca ori de la IFN, trebuie sa-i rambursezi dimpreuna cu dobanda aferenta. Cat e dobanda? Depinde de facilitatile obtinute la accesare si de garantiile prezentate de solicitant in acord cu tipul produsului ales.

Daca optezi pentru un imprumut bancar cu garantii, poti obtine o dobanda extrem de mica, dar vei avea nevoie de garantii personale si de multe documente justificative si sa nu uitam esentul – vei avea nevoie de timp.

In cazul in care alegi un imprumut bancar fara garantii, nu mai este nevoie de ipoteca, dar tot trebuie sa justifici veniturile pe care le detii care sa-ti permita rambursarea la timp a banilor contractati.

Daca ai nevoie de bani rapid, nu dispui nici de garantii, nici de venituri mari, nici nu ai un istoric pozitiv vis-a-vis de alte credite, atunci n-ai decat sa optezi pentru un imprumut rapid nebancar.

Timpul este scurt, solicitarile limitate, actele putine.

Pentru ca ofera o sumedenie de facilitati, aceste produse de la IFN se bucura de o tot mai mare vizibilitate, fiind cautate din ce in ce mai mult. Rapiditatea este cuvantul de ordine (citeste mai multe despre produsele de tip rapid). Apoi, actele necesare.

Apoi scoringul din Biroul de Credit. De ce va spun toate astea? Pentru ca, in functie de fiecare cerinta, va putem face socotelile catre ce fel de imprumut sa va orientati.

Limitarile vin odata cu trecerile de la o etapa la alta. Aceste criterii se numesc criterii de eligibilitate si sunt verificate (mai mult sau mai putin) de toate institutiile financiare, indiferent ca vorbim de banci ori IFN-uri.

Imprumuturile nebancare sunt accesibile si rata de respingere a clientilor ce aplica este mica. Acesta este motivul principal pentru care neeligibilii bancilor se orienteaza catre aceste firme.

Ce alte conditii mai trebuie sa indeplinesti pentru accesarea unui imprumut nebancar?

Sa ai o varsta minima si una maxima. De obicei, media ar fi intre 18 si 65, dar nu este o regula universal valabila. Unele IFN-uri impun limita minima de varsta 24 ori 25 de ani.

Alte IFN-uri accepta si pensionari de pana in 75 de ani. O alta regula care apare cam la toate IFN-urile este cea legata de ceatenie ori rezidenta.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Trebuie sa fii cetatean roman ori sa ai rezidenta in Romania pentru a putea solicita un astfel de imprumut.

Cu aceste informatii in cap, poti purcede la comparatii intre Institutiile Financiare Nebancare si ale lor produse financiare. In functie de nevoile tale, de asteptarile tale, de veniturile tale, te poti orienta catre un imprumut sau altul.

Regulile de aur la accesarea unui imprumut rapid nebancar iti spun cand sa NU te imprumut:

  • pentru a-ti plati un alt credit
  • pentru a-ti satisface o placere personala
  • daca stii ca nu poti rambursa banii respectivi
  • daca nu ai o stabilitate financiara optima.
(Visited 79 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies