Cum evolueaza amanetul in Romania

Daca ar fi sa privim in urma la istoria amanetului, el apare si se dezvolta pe fondul unui climat economic si financiar de criza

Si in Romania amanetul a evoluat si s-a dezvoltat in perioadele in care criza economica si-a facut din plin simtita prezenta.

Astazi suntem intr-o expansiune a caselor de amanet, indeosebi in zonele mai putin dezvoltate ale tarii.

Oamenii apeleaza la aceasta forma de imprumut pentru a face fata cheltuielilor curente, in general.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Cu cat regiunea este mai putin dezvoltata, cu atat veniturile oamenilor sunt mai mici, iar tendinta de a apela la amanet mai mare.

Veniturile mici, coroborate cu un istoric de creditare slab, conduc catre un refuz iminent al bancilor la acordarea creditelor.

Refuzati de banci, refuzati si de IFN-uri, pentru ca gradul de indatorare nu este diferit, oamenii cauta surse de bani mai la indemana, fara cerintele practicate de societatile financiare uzuale.

Casele de Amanet nu pun conditii de venituri, nu solicita nici istoricul din Biroul de Credit. Ele vor doar sa ai un bun de valoare. Daca-l ai, te imprumuta. Cat bani primesti? Un anumit procent din valaorea bunului, conform practicilor respectivei Case de Amanet.

In Romania, regiune mai putin dezvoltate, cum este zona Moldovei de exemplu, sunt printre cele mai bogate in Case de Amanet.

Printre cele mai frecvente optiuni exprimate de cititorii nostri in privinta informatiilor solicitate se numara amanet Piatra Neamt.

Frecvente sunt si cautarile pe Tulcea, Giurgiu, Buzau, Slatina, Olt, Slobozia, Severin, Tg. Jiu, etc.

Daca am face o statistica a potentialilor doritori de imprumuturi de la amanet, cu siguranta ajungem la afirmatiile anterioare, anume ca in zonele mai putin dezvoltate, numarul celor ce apeleaza la amanet estemai crescut.

Acum, ca sa fim drepti pana la capat, sa stiti ca la polul opus se numara si regiunile mai dezvoltate, dar cu numar mare al populatiei.

Si in Bucuresti amanetul este la mare cautare. Casele de Amanet sunt foarte frecvente in Mun. Bucuresti. Era si o gluma printre Bucuresti, si anume ca, ‘farmacia si amanetul”.

Cei ce au trecut macar o data prin fata unei case de amanet au observat probabil ca exista afisat la intrare pretul pentru metalele pretioase, de exemplu. Acest lucru se intampla pentru ca, acestea sunt printre cele mai frecvente obiecte aduse de clienti la amanet.

Multi oameni se gandesc ca amanetul este ultima solutie pe care o au ca sa faca rost de bani. Oamenii sunt inca reticenti la aceasta forma de imprumut.

In Bucuresti am vazut multi oameni varstnici apeland la amanet. Sunt oameni cu venituri mici care detin acasa bijuterii si pe care le amaneteaza atunci cand sunt intr-o situatie de urgenta.

Sa stiti ca nu este deloc rusinos sa apelezi la amanet. Sunt bunurile tale si faci ce vrei cu ele.

Dupa parerea noastra este rusinos sa nu fii informat si sa nu stii ca ai optiuni, atunci cand ai o problema de rezolvat.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies