Credite nebancare acordate pe 5 ani

Care sunt IFN-urile de la care poti imprumuta sume mai mari de bani pentru o perioada de 5 ani?

Exista solutii in piata nebancara si pentru cei ce vor sa acceseze un credit pentru perioade mai lungi de timp, de pana la 5 ani.

Totusi, haideti sa ne intelegem: creditele nebancare pe 5 ani nu sunt acordate pe termen lung. Acesta ar fi un termen lung de contractare. Pe termen lung inseamna perioade de peste 10 ani.

Credite nebancare pe 5 ani acorda acele societati care ofera produse cu garantii, insa nu numai.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Am identificat si alte IFN-uri, care in ciuda faptului ca nu solicita garantii, ofera credite pentru perioade mai mari de timp.

„Vreau un credit rapid pentru o perioada mai lunga de timp”.

Asa suna dorinta unui cititor de-ai nostru, care ar vrea sa faca rost de bani intr-un timp scurt, in cuantum ridicat, dar pentru o perioada mai mare de timp.

Omul vrea sa se imprumute pe 5 ani pentru ca ratele aferente imprumutului sa-i fie mici, in acord cu posibilitatile sale financiare lunare.

In esenta, asta ar fi scopul unei perioade mai lungi de creditare, si anume, aceea de a-ti diminua valoarea ratei lunara.

Cand aplici pentru un credit de nevoi personale la banci, maximul perioadei pentru care poti sa aplici este de 5 ani.

Exceptie fac refinantarile unde se merge pe 10 ani, dar si acolo exista o limita a datei pana la care se refinanteaza pentru perioade de 10 ani.

La IFN-uri perioadele de imprumut sunt mult mai reduse.

Cel putin IFN-urile noi aparute in piata merg in majoritatea lor pe contracte incheiate pentru perioade scurte de timp de cateva zeci de zile.

La IFN-uri dobanzile sunt majoritar fixe, ratele lunare fiind si ele fixe. Bancile mizeaza in continuare atat pe dobanda fixa cat si pe cea variabila.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru credite nebancare pe 5 ani?

Daca te-ai hotarat sa aplici pentru un credit de nevoi personale trebuie sa indeplinesti niste conditii de eligibilitate, indiferent de societatea la care ai ales sa aplici.

De regula, conditiile sunt similare sau destul de apropiate ca cerinte:

 • trebuie sa dovedesti ca ai venitul lunar necesar suficient pentru a-ti ramburrsa rata in bune conditii; toate bancile si o mare parte din IFN-uri aleg pentru inspectarea veniturilor baza de date ANAF, pentru aceasta inspectare tu trebuie sa-ti dai acordul in scris;
 • sa faci dovada ca ai vechime in munca (bancile merg pe minim 3 ani la locul actual de munca si minim un an in toal, IFN-urile au si ele solicitari de vechime – de exemplu cei de la Credius te imprumuta daca ai minim o luna vechime)
 • sa ai un istoric pozitiv in Biroul de Credit; nu toate IFN-urile consulta Biroul de Credit, dar pentru un credit pe termen lung va trebui sa ai un trecut destul de bun fata de alte credite pe care le-ai avut la un moment dat.
 • un cont bancar unde sa incasezi banii
 • varsta – limitele minime si maxime de varsta diferea de la o societate la alta
 • cetatenia trebuie sa fie romana

Sintetizand, avem doua categorii de credite nebancare acordate pe 5 ani, este vorba de creditele garantate si de cele negarantate.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Oferte de credite nebancare pe termen mediu

Haideti sa vedem cateva dintre IFN-urile ce acorda credite nebancare pe 5 ani fara garantii:

 • Credius ofera credite pentru maxim 5 ani, in cuantum de la 1000 lei la 30.000 lei. Cei de la Credius solicita sa ai o vechime minim in munca de luna. Pentru accesare trebuie sa ai peste 18 ani si sa fii cetatean roman cu domiciliul stabil in Romania. Ca sa accesezi trebuie sa completezi cererea de credit, iar aprobarea se poate realiza in 60 de minute.
 • Cetelem ofera credite de pana la 225.000 lei fara garantii, pe perioade de 5 ani. Poti sa sooliciti fara adeverinta de venit. Obtii rate fixe pe durata derularii imprumutului. Dobanda este fixa si pleaca de la 9,95%. La Cetelem se solicita factura de utilitati, copie dupa buletin, extras de cont, acord de verificare la ANAF, acord CRC (Centrala Riscului de Credit) si cererea de credit.
 • BRD Finance ofera sume de bani intre 3.000 si 100.000 lei pentru perioade de la 12 la 60 de luni (deci suntem in limita celor 5 ani). Pentru acordare trebuie sa ai o varsta intre 21 si 71 e ani. Se solicita: buletin, document care sa ateste veniturile, ai nevoie de un venit minim de 640 de lei si o vechime minima la locul actual de munca de 3 luni. Dobanda anuala fixa este de 7,9%.

Dintre IFN-urile care acorda credite nebancare pe 5 ani cu garantii amintim aici:

 • Fast Finance ofera un credit nebancar garantat pe perioade de maxim 5 ani (intre 6 luni si 60 de luni). Poti imprumuta cu garantii de 300% raportate la valoarea imprumutului solicitat. Se accepta orice venit. Dobanda este fixa si este cuprinsa in functie de suma imprumutata, intre 24 si 48% pe an. Pentru accesare trebuie sa ai domiciliul in Romania. Sunt acceptate si persoanele inscrise in Biroul de Credit cu istoric negativ.
 • Easy Credit este o alta institutie nebancare la care poti apela pentru un credit de consum garantat cu ipoteca. Poti imprumuta astfel sume intre 1500 euro si 200.000 euro. Sunt acceptati si cei cu istoric negativ in BC. Perioada maxima de acordare este de 5 ani, DAE-ul maxim este de 79,4%.
 • Happy Credit ofera si ea un credit rapid cu ipoteca, in cuantum de la 10.000 lei la 250.000 lei, pe perioade de la 12 la 60 de luni. Acest credit rapid are dobanda fixa. pentru accesare aveti nevoie de cerere de creedit, copie dupa buletin, copie dupa certificat de casatoridivort/deces, actul de proprietate, cadrastru si intabulare, certificat fiscal, extras de cont, etc.
 • Claret Euro Credit acorda imprumuturi intre 5.000 lei si 900.000 lei pentru perioade de pana la 5 ani.

Observati ca in cazul creditelor nebancare pe 5 ani acordate cu garantii, sunt acceptati de obicei si cei inscrisi in BC cu istoric negativ.

(Visited 553 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies