Este amanetul o alternativa la imprumuturile clasice?

Ce faci cand nu ai bani si nici nu indeplinesti conditiile pentru a te imprumuta la banci ori la IFN-uri? Ai incercat la amanet?

Dupa criza economica din 2008, casele de amanet au luat un avant fulminant in Romania.

Amanetul a insemnat atunci o mare gura de oxigen pentru populatie.

Cetatenii care nu mai erau acceptati de banci ori de IFN-uri pentru ca fusesera raportati la Biroul de Credit ca rau platnici, au inceput sa apeleze masiv la amane.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 51.000 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Imprumut cu aprobare usoara - BSG Credit

[DETALII IMPRUMUT]

Imprumuta de la BSG Credit intre 200 si 20.000 de lei pentru perioade de pana la 36 de luni. Rata de aprobare de 97%.

Creditele cu buletinul au condus sute de mii de romani catre lista neagra a Biroului de Credit. Acesti datornici au fost interzisi la creditele bancilor.

Cei inscrisi in BC ca datornici au inceput sa-ti caute alte alternative de finantare.

Solutiile acestor oameni de a mai obtine un imprumut au fost destul de limitate.

Si atunci, neavand incotro au inceput sa se orienteze catre Casele de Amanet.

Imediat dupa criza, bancile au introdus conditii deosebit de complicate pentru acordarea creditelor, iar IFN-urile au inceput sa ia avant, insa, nu a acceptat orice restantier la creditare.

Casele de Amanet insa s-au inmultit cu viteza ametitoare. De fapt se cunoaste ca in perioadele de criza Casele de Amanet prospera.

In perioade dificile din punct de vedere economic, oamenii isi amaneteaza diverse bunuri pentru a face fata cheltuielor.

Casa de Amanet are de cativa ani statut de institutie nebancara. Ea acorda imprumuturi rapide pe perioade scurte in schimbul unui bun pe care clientul il lasa drept garantie.

Aceste societati financiare accepta orice persoana fizica care detine un bun de valoare, nefiind interesate de istoric de creditare, de venit actual, de vechime in munca ori grad de indatorare.

Este avantajos amanetul?

Amanetul este avantajos pentru acele persoane care iau in serios cntractul de imprumut si il respecta.

Tu ca persoana, cand mergi la amanet cu un bun de valoare pentru a-l lasa drept garantie in schimbulsumei de bani pe care o primesti, iti asumi faptul ca, daca nu rambursezi la timp imprumutul, poti pierde bunul respectiv.

Amanetul este din aceasta perspectiva avantajos pentru cei care nu se imprumuta in disperare, mizand pe un miracol pentru a rambursa banii respectivi.

Ce poti amaneta?

Casele de Amanet primesc tot felul de obiecte de valoare drept garantii: obiecte de aur ori argint, alte metale pretioase, tablouri, ceasuri, telefoane, televizoare, tablete, laptopuri, electrocasnice, etc.

Cele mai ofertante obiecte pe care amanetul le prefera sunt bijuteriile din aur si argint. Acestea sunt si printre cele mai cautate obiecte din rand celor care cauta sa cumpere obiecte de la amanet.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Casele de amanet au magazinele proprii de desfacere pentru obiectele cedate de proprietari ori cele pierdut e de proprietari in urma nerambursarii la timp a imprumuturilor.

Contractul la amanet se incheie in general pentru o perioada de 30 de zile. Exista insa posibilitatea de prelungire a acestei perioade. La prelungirea contractului trebuie sa platiti un comision.

In piata din Romania sunt multe Case de Amanet. In registrul BNR unde sunt inregistrate aceste societati identificam la 28 februarie 2022 un numar de 3417 de unitati. Numai la nivelul lui 2022 (cca o luna de la inceputul anului) au fost inscrise in registrul de evidenta a institutiilor nebancare un numar de 10 de Case de Amanet.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies