Se poate accesa un card de credit online?

M-ar interesa un card de credit, dar as vrea sa il obtin online, fara deplasare. Ce institutii acorda in 2020 astfel de produse?

Exista persoane interesate de obtinerea unui card de credit online in 2020 cu acte putine, fara multe cerinte, fara sa fie nevoite sa ajunga la o agentie a unei banci ori la sediul unui IFN.

In esenta, un card de credit este un instrument prin care poti obtine bani si poti efectua prin intermediul lui mai multe operatiuni.

Unele carduri iti permit sa fii beneficiarul unei linii de credit, de regula cu valoare limita la un numar de salarii.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

In general, ceea ce utilizezi de pe card ti se si imputa ca nivel de costuri. Daca nu folosesti sumele disponobile dintr-o linie de credit, nu platesti dobanda.

Ca si in cazul celorlalte credite, si in cazul unui card de credit, creditorul poate dispune masuri radicale atunci cand imprumutatul nu-si respecta contractul.

Spre exemplu, atunci cand intarzii cu plata ratelor, vei fi raportat la Biroul de Credit pentru intarzieri si ti se vor calula penalizari.

Inscrierea in BC atrage dupa sine istoricul negativ si ingreunarea pe viitor a obtinerii de imprumuturi.

Caracteristicile cardului de credit

Un astfel de instrument finaciar se defineste in primul rand prin fondurile pe care le pune la dispozitia posesorului, fonduri care, odata folosite, atrag dupa sine costuri.

Descrierea unei astfel de unelte functionale, se poate face succint astfel:

 • un instrument de plata care iti da accesul la o suma de bani pe o perioda limita de timp, stabilita n contract
 • linia de creditare este disponobila pentru cel ce a acesat-o
 • fondurile utilizate implica costuri si in caz de intarzieri, penalizari
 • cu un astfel de instrument de plata ai aces la diverse campanii de reduceri si la programe de fidelizare oferite de comercianti
 • atunci cand cardurile de credit sunt emise in co-branded ele vin din start cu un avantaj major evidentiat prin campania publicitara prin care a fost lansat.

A aplica pentru un card de credit online este o oportunitate de a elimina timpi inutili pierduti cu deplasari. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa capeti informatii care sa te determina sa alegi oferta cea mai avantajoasa.

Inainte de a contracta un astfel de card, este bine sa comparati mai multe oferte si sa vedeti care va ofera beneficiile de care aveti nevoie. Poate va intereseaza, de exemplu, sa efectuati plati online ori doriti sa functioneze in strainantate in mod nelimitat. Exista aspecte pe care cel ce contracteaza le cunoaste, si pe care este bine sa le aiba in vedere atunci cand cauta un astfel de produs.

Care sunt conditiile accesarii unui card de credit online?

Aplicarea la un card de credit online nu este tocmai simpla, avand in vedere ca astai toate instututiile de credit se asigura ca indeplinesti anumite criterii. Spre exemplu, nimeni nu te va imprumuta si nu-ti va acorda niciun card, daca depasesti gradul de indatorare.

Accesarea unei linii de credit se face cam in aceeleasi conditii ca si in cazul imprumuturilor standard.

Iata cateva dintre conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti:

 • sa ai o anumita varsta, de regula intre 18 si 65 de ani
 • sa ai venituri suficiente cat sa-ti ofere confort la verificarea gradului de indatorare
 • sa ai o anumita vechime in munca (vechimea solicitata de banci a scazut in timp, astazi se merge pe vechime de minim 3 luni la ultimul angajator si de 12 luni in total, dar exista nu este o cerinta unanim imbratisata de banci)
 • sa indeplinesti criteriile de venit, dandu-ti acordul de verificare la ANAF, ori dovedind intr-un alt mod ca detii veniturile necesare.

Cum alegi un card de credit online avatajos pentru tine?

In piata financiara exista mai multe oferte de caruri de credit, oferte generale si specifice, carduri promotionale, ori carduri ce pot fi folosite doar in anumite magazine.

Exista carduri nesecurizate emise in baza istoricului tau de creditare si carduri securizate – acele carduri care se bazeaza pe un cont al imprumutatului detinut de credit si din care acesta din urma isi poate trage la adica suma datorata.

Ce ar trebuie sa-ti ofere un card de credit pentru a fi declarat avantajos?

 • in primul rand acces generalizat la cumparaturi, fara limite de in privinta utilizarii lui
 • sa aiba o perioada de gratie generoasa care sa-ti dea ragaz intr-un anumit momet dificil din punct de vedere financiar pentru tine sa-ti redresezi bugetul
 • sa obtii rate fara dobanda cand achizitionezi online ori offline, iar costurile sa intervina atunci cand nu iti respecti termenele fixate
 • sa nu fie conditionata obtinerea lui de incasarea veniturilor prin acel creditor
 • dobanda sa se rasfire pe o perioada lunga, cat sa diminueze povra financiara
 • sa obtii puncte de loialitate ori alte avantaje de acest gen
 • sa beneficiezi de servicii adiacente, cum ar fi de exeplu asigurari de calatorie, posibilitatea de a-ti plati o calatorie cu metroul, ori de a-ti achita o taxa de drum/de pod
 • sa poti vedea oricand soldul si cheltuielile efectuate, folosind aplicatiile online (mobile banking)

Este greu sa te hotaraesti care este cel mai bun card de credit online pentru tine, dar noi incercam sa identificam pentru voi variantele optime disponobile in piata.

Cum compari si cum te hotarasti ce sa alegi

Nu e dificil sa compari mai multe carduri, daca utilizezi aceeasi parametri.

Cea mai simpla modalitatea de a descoperi un card de credit avantajos este de a afla care are rata cea mai mica, in aceleasi conditii de acordare (aceeasi perioada si aceeasi suma disponobila).

Un astfel de instrument de plata poate rivaliza usor cu cele mai populare credite din piata. Principala lui calitate in comparatie cu ele fiind accesul usor la cumparaturi, online si offline.

Valoarea ratei lunare este un indicator forte care iti ofera exact indicatia de care ai nevoie. Dar, nu este chiar intreaga definire a unui card avantajos. Spre exemplu, este bine sa afli din vreme care sunt consecintele in cazul in care ai depasit scadenta si nu ti-ai achitat ratele ori n-ai rambursat imprumutul.

Ce trebuie sa ai in vedere?

 • Suma totala pe care o vei plati in final care include pe langa imprumutul initial si costurile aferente cumulate alcatuite din dobanzi, comisioane etc.
 • Rata dobanzii in raport cu DAE-ul. Pe tine te intereseaza in mod deosebit dobanda anuala efectiva pentru ca ea reflecta costul total al linie de creditare
 • Cum se calculeaza dobanda si cum poate ea varia in timp, cat sa nu-ti ofere mari suprize neplacute
 • Daca vei plati rate fixe ori rate variabile si ce indicatori ar putea determina aceste variatii
 • Ce comisioane sunt implicate, cum pot ele varia in timp, daca mai e posibil aparitia altora noi
 • Tipul dobanzii, variabile ori fixe, se reflecta de asemenea in nivelul ratelor

Fireste ca nu aveti niciun motiv sa va faceti un card de credit care are costuri variabile cu variabile total necunoscute, cu comisioane ce se pot schimba in functie de alte variabile fluctuante.

Ce avantaje pot obtine dintr-un card de credit online?

Un astfel de instrument de plata iti poate face viata mai usoara, daca ai fost atent la ce ai contractat si vei fi intampinat ulterior de surprize negative.

Daca ai planificat aceasta achizitie cu grija si cunosti toate prevederile contractuale, cu siguranta te vei bucura de acest card de credit si-l vei considera cel mai bun din piata.

Printre avantajele ce se pot obtine, amintim:

 • se foloseste usor si are o plaja larga de utilizare
 • nu mai trebuie sa plimbi banii dupa tine, lucru neplacut mai ales cand ai de efectuat plati consistente
 • poti cumpara in rate fara dobanda cu cardul tau, atat online cat si offline
 • cardul de credit online iti ofera protectie pentru ca majoritatea comerciantilor si-au dezvoltat linii de securitate bine puse la punct
 • poti sa beneficiezi de diversele campanii promotionale pe care creditorii le au periodic (puncte de loialitate, bonusuri la achizii mai mari etc)

Care sunt dezavantajele?

Din punctul meu de vedere cel mai mare dezavantaj este acela ca este greu sa te abtii de la cumparaturi cand ai un card la tine. Daca umblii cu cash, cat ai atata cheltuiesti. Cu cardul nu e acelasi lucru pentru ca in contul bancar pot avea fonduri mari pe care le pastrai pentru diverse alte cheltuieli.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Pe langa acest dezavantaj major, ar mai fi:

 • dobanda este mare, daca nu rambursezi ce ai cheltuit la final de luna
 • poti acumula datorii mari in timp
 • uneori exista taxe suplimentare ori penalizari mari cand depasesti data scadenta
 • taxele de retragere de la bancomat
 • e dificil de utilizat in strainatate din cauza costurilor ridicate
 • daca depasesti perioada in care nu ti se solicita dobanda si n-ai rambursat la timp, vei plati dobanda pentru tot soldul.

Sunt multe aspecte de luat in calcul atunci cand ti-ai planificat sa iei un card de credit online, cele mai importante le-am enuntat si noi anterior si speram sa va fi lamurit intrucatva.

Important este de retinut ca pentru a obtine un card de credit avantajos, trebuie sa analizezi mai multe oferte, sa fii atent la detaliile despre costuri si sa compari ofertele folosind aceiasi indicatori.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies