Cele mai populare credite

Exista multe imprumuturi bancare si nebancare ce au capatat o mare popularitate in timp.

Intre timp, unele dintre aceste produse au disparut complet, altele s-au transformat, altele si-au pastrat aceeasi infatisare de la inceput.

Pentru cei ce cunosc mai putin acest segment de creditare, va informam ca printre cele mai cunoscute produse nebancare din piata sunt:

  • credite doar cu buletinul
  • pana la salariu
  • fara adeverinta de venit
  • cele acordate online
  • imprumuturi rapide fara acte
  • creditele pentru restantieri

Creditul doar cu buletinul

Creditul cu buletinul este unul dintre cele mai vechi din piata, fiind de altfel si unul dintre cele mai populare. Avantajul la vremea lui a fost ca multi romani erau dornici sa achizitioneze diverse produse, beneficiind de rate. Pentru aceste credite de cumparaturi, cerintele erau minime; oamenii mergeau cu buletinul intr-un centru comercial si plecau acasa cu produsele electronice ori de mobilier dorite. Dar, nu doar la achizitia diverselor produse a functionat acordarea doar cu buletinul. Si bancile la vremea aceea isi cautau clienti carora sa le acorde imprumuturi facile. Acest lucru se intampla inainte de criza economica din 2008.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional de Paste

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si dobanda redusa la jumatate. Promotie valabila pana pe 29 aprilie la Provident.

In privinta creditului cu buletinul va putem spune ca el functioneaza ca idee de acordare si astazi. De cand bancile au incheiat contracte de colaborare cu ANAF-ul, nu mai solicita adeverinta de venit clientilor, astfel incat, la propriu acorda credite doar cu buletinul. Dar, fireste ca acordarea se realizeaza in urma verificairi la ANAF, deci ele cunosc bine veniturile clientilor.

Astazi nu mai exista o institutie care sa acorde credite fara sa-ti verifice intr-un fel sau altul veniturile. Cu exceptia Caselor de Amanet care te crediteaza in baza bunului cu care garantezi imprumutul.

De credite doar cu buletinul auziti astazi si de la banci si de la IFN-uri, ca fiind unicul act cerut de ele pentru accesare, dar nu uitati ca veniturile va sunt verificate prin ANAF, ori prin alte modalitati diferite de la institutie la institutie (extras de cont, cupon de pensie, etc).

Creditul pana la salariu

Aceasta forma rapida de creditare a fost si ea destul de cunoscuta pana mai acum cativa ani. Acest produs fusese marca inregistrata a celor de la Viva Credit. El fusese preluat sub varii forme si de alte institutii nebancare. Astazi, produsul celor de la Viva s-a schimbat substantial, marindu-si perioada de acordare de la 30 de zile la 5 ani (a devenit o linie de credit pe 5 ani).

Un alt exemplu reprezentantiv este produsul celor de la CreditFix care si-a modificat si el perioada de acordare de la 30 de zile la 5 ani. Astazi veti gasi si la CreditFix un imprumut acordat sub forma unei linii de credit pe cinci ani.

Mobilo Credit un alt IFN ce avea credite acordate pe o perioada de 30 de zile, acorda acum credite pentru 6 luni.

Si alte institutii nebancare si-au modificat produsele pe care le acordau pe termen scurt. Unele si-au marit substantial perioadele de accesare, altele mai putin semnificativ

Creditul fara adeverinta de venit

De cand bancile au renuntat la adeverinta de venit, acest act a ajuns sa fie util doar persoanelor care nu au venituri inregistrate la ANAF.

Si IFN-urile au trecut in mare la verificarea veniturilor prin baza de date ANAF, deci usor-usor acest act va ajunge de domeniul trecutului.

In trecut, adeverinta de venit era o adeverata sperietoare pentru persoanele ce doreau sa se imprumute pentru ca dura foarte mult obtinerea ei, plus ca, solicitand-o la serviciu, toata lumea stia ca tu urmeaza sa te imprumuti.

A ramas chiar intiparit in memoria colectia acest act, avand in vedere ca la deja cativa ani de cand bancile acorda credite fara adeverinta de venit, oamenii tot mai cauta sa se imprumute fara acest act.

Asadar, astazi, prin verificarea la ANAF, beneficiezi nu doar de un proces mai simplu de accesare, dar ai capatat si o discretie confortabila pe care nu o aveai in trecut.

Imprumuturi online

Accesarea online a crescut in popularitate treptat. Astazi ea a ajuns in plina expansiune, daca ar fi sa ne exprimam plastic. In conditiile in care in zilele noastre oamenii prefera sa acceseze un credit fara sa se deplaseze, varianta online a ajuns extrem populara printre consumatori.

Despre aceste imprumuturi rapide online noi am mai vorbit, cu exemple, cu descrieri, cu costuri, cu conditii.

Practic, in piata, astazi majoritatea institutiilor financiare bancare si nebancare permit intr-un fel sau altul accesarea online.

Bancile au facut niste pasi mari in privinta oferirii de credite online. Exista banci care au crescut fulminant pe partea de acordare de credite online, asa cum sunt cei de la BCR cu George creditul lor, prin care se poate contracta si refinantare, nu doar un credit clasic de nevoi.

Inainte de BCR au fost insa alte banci care acordau deja de ceva timp credite online: ING Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Idea::Bank, OTP Bank, etc.

Despre IFN-urile care acorda credite online avem multe sa va spunem. In primul rand ca aceste instiutii sunt mult mai numeroase decat bancile (156 IFN-uri inregistrate la BNR pe partea de activitate multipla de creditare), bancile fiind de ordinul catorva zeci.

Sunt multe IFN-uri la care poti apela pentru solicitarea unui credit online, formalitatile sunt mai simple decat la banci. Apoi, IFN-urile sunt si mai ingaduitoare cu cei cu istoric negativ, plus ca admit si persoane cu venituri mici si grad mai mare de indatorare.

Imprumuturile rapide fara acte

Aceasta sintagma de acordare fara acte este o forma de vizibilitate in piata din partea unor institutii financiare., care doresc doar sa evidentieze ca nu mai solicita acte de verificare a veniturilor – adeverinta de venit ori adeverinta de salariu.

Intalnim aceasta formulare ‘fara acte’ atat la banci cat si la IFN.

Cand bancile nu incepuse inca acordarea de credite online, IFN-urile aveau aceasta modalitatea de a-si populariza produsele, spunand ca sunt acordate fara acte. In fapt era vorba de faptul ca nu se solicitau acte fizice, doar scanatate ori fotografiate ce se incarcau online pe internet.

Credite pentru restantieri (rau platnici)

La acest capitol este mult de discutat, pentru ca nu sunt multe societati care sa-si faca reclama printr-o asemenea formulare. Existau si mai exista insa cateva IFN-uri care isi descriu astfel produsele, sugerand ca accepta la finantare pe cei cu istoric negativ, adica cei ce apar cu datorii in BC.

Exista insa si banci care accepta asa zisi restantieri la finantare, in anumite conditii: sa nu fi avut datorii mari, sa nu fi intarziat mult, sa-si fi achitat intre timp datoria.

Mirajul promis de institutiile financiare ii tenteaza pe multi. Sunt multi restantieri in Romania, iar numarul lor este in crestere dupa ultimile statistici. In conditiile actuale cu siguranta numarul persoanelor datornice va creste mult in urmatoarea perioada.

Rau platnicii cauta de regula sa se imprumute de la institutiile care nu interogheaza trecutul de creditare in Biroul de Credit. Nefiind insa multe societati care sa nu verifice scoringul din BC, cautarile specifice s-au inmultit substantial, oamenii incercand pe cat posibil sa gaseasca acea solutie care sa le convina.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Pentru intarzieri mai mari de 30 de zile la plata ratei, banca te raporteaza la BC, deci este usor sa ajungi si tu in categoria restantierilor, daca nu-ti respecti indatoririle contractuale.

Aceste produse populare in piata sunt destul de solicitate de persoanele cu venituri reduse, cu probleme in general legate de alte finantari.

E adevarat ca sunt si multi care vor sa profite de accesarile comode, fara multe acte, din motive pur obiective, nu pentru ca nu s-ar califica la alte produse mai greu de accesat. Una e sa contractezi un credit nebancar prin telefon de pe plaja de la mare, si alta e sa te deplasezi la o banca, sa stai la coada, sa completezi acte si sa astepti sa ti se aprobe.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies