2 modalitati prin care poti accesa un credit fara adeverinta de venit

Exista unele doleante ale celor aflati in cautarea unui imprumut care la prima vedere par nerealiste, tinand cont de contextul legislativ actual si de oferta pietii.

Identificarea unui credit fara adeverinta de venit este posibila. Iata cum.

Din categoria creditelor rapide, cele acordate fara diverse acte (fara buletin, fara adeverinta, fara contract de munca etc) si cele care implica acceparea de catre institutiile financiare a unui istoric nu tocmai bun de creditare, sunt printre cele mai cautate.

In acord cu aceste dorinte ale oamenilor, institutiile financiare au incercat pe cat posibil sa vina in intampinarea lor cu varii produse adaptate acestor cerinte.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Unul dintre cele mai frecvent intalnite forme de imprumut solicitat de catre voi este cel fara adeverinta de venit.

Dar, sa o luam cu inceputul, sa va explicam cum stam la capitolul venituri si ce asteptari au bancile si IFN-urile de la posibilii lor clienti.

In primul rand, orice institutie financiare va dori sa-ti identifice veniturile, intr-un fel sau in altul. Asadar, fara venit, nu se poate obtine niciun imprumut. Dar, aici nu este vorba de credite fara venit, ci fara adeverinta de venit.

Adeverinta de venit a devenit un act destul de rar intalnit de cand bancile si IFN-urile au incheiat acorduri cu cei de la ANAF prin care veniturile consumatorilor sunt verificate cu acordul acestor persoane in mod simplu si rapid direct din baza de date a celor de la ANAF.

Pe de alta parte, multe IFN-uri, indeosebi dintre cele care acorda credite online fara acte, solicita clientilor un extras de cont pentru identificarea veniturilor.

Doua modalitati prin care poti scapa de adeverinta de venit:

  1. verificarea veniturilor prin ANAF – pentru asta trebuie sa ai venituri inregistrate la ANAF si sa-ti dai acordul pentru ca institutia financiara sa ti le verifice;
  2. verificarea veniturilor prin intermediul extrasului de cont (un simplu act ce poate fi scos din contul tau bancar online, ori solicitat la banca).

Vrei sa gasesti un credit fara adeverinta de venit si nu stii cum sa procedezi?

Creditele rapide sunt o solutie ce exista in piata de cativa ani. Intre timp in aceasta categoria au intrat inclusiv oferte bancare, pentru ca bancile si-au simplificat mult conditiile in ultimii ani si si-au redus substantial timpii de acordare.

Un imprumut rapid bancar pri nebancar poate sa-ti rezolve o problema financiara, cand vrei sa achizitionezi obiecte cu valoare mai mare pe care nu ti le permiti dintr-un singur salariu (electrocasnice mari de tipul frigider, centrala termica, masina de spalat, aragaz, cuptor, precum si alte obiecte de genul: mobilier, televizor, masina, etc).

Cand nu avem banii necesari pentru a ne rezolva o anumita problema (de sanatate, de vacanta, de conferinte etc) putem apela la un imprumut de la banca. Atata timp cat obtinem venituri de natura salariala, ele sunt inregistrate la ANAF, lucru ce face posibila inspectarea lor de catre institutia financiara careia ne adresam.

Ce tipuri de imprumuturi rapide fara acte sunt in piata?

Creditul de nevoi fara adeverinta de salariu

Aceasta forma de imprumut este una destul de des intalnita si care apare atat in portofoliul bancilor cat si al IFN-urilor. Clientii care apeleaza la un credit fara adeverinta de salariu nu au obligatia de a-si justifica cheltuirea banilor imprumutati, indiferent de motivul pentru care ai fi apelat la un atare produs financiar. De cele mai multe ori, astfel de credite se acorda fara garantii si fara giranti, institutia finantatoare acoperindu-si riscurile tocmai prin identificarea unor venituri substantiale la clientii acceptati. Institutiile Financiare Nebancare acorda in majoritatea cazurilor credite fara adeverinta de salariu, iar bancile s-au axat mult pe verificarea veniturilor la ANAF. Asadar, exista o mare probabilitate sa gasesti un astfel de produs, cata vreme poti sa-ti justifici in alt mod bonitatea actuala.

Creditul fara adeverinta de venit

Acest concept a aparut la inceput in dreptul IFN-urilor, insa, ulterior, a fost monpolizat de banci. De cand bancile au inceput colaborarea cu cei de la ANAF, adeverinta de venit a devenit cumva rudimentara. Bancile isi fac cunoscute produse mizand si pe lista acestui act, pentru ca oamenii inca mai au o anume reticenta cand aud de adeverinta de venit. De unde aceasta reticenta? Candva era destul de dificil sa obtii o adeverinta de venit de la serviciu, mai ales la institutiile de stat, unde procesul putea dura si cateva saptamani. Din acest motiv oamenii si-ar dori sa scape de o astfel de asteptare.

Credite rapide fara garantii

Prin faptul ca lipsesc garantiile, aceste produse sunt mai putin riscante din perspectiva imprumutatilor. Printre cele mai importante avantaje ale lor putem enumera: acte putine, timpi scurti de accesare, modul de accesare este cat se poate de facil (online, telefon si prin SMS), conditii de eligibilitate scazute, rapiditate in aprobare, banii se obtin rapid in contul bancar.

Credit online fara acte

Multe dintre persoanele care doresc un credit, ar vrea sa obtina conditii cat mai simple de accesare. In aceasta ordine de idei, apar cautari dintre cele mai diverse. Dintre aceste cerinte, cea mai des intalnita este cea ‘fara acte’. Actul in sine presupune in primul rand deplasare la o agentie, pentru semnarea contractului si a altor anexe. Pe de alta parte, oamenii nu-si doresc sa mai treaca prin corvoada obtinerii adeverintei de venit, atat de complicat de obtinut. Iata cum s-a gasit aceasta concentrare de doleante in doua cuvinte. In acord cu cerintele pietii, institutiile financiare si-au adaptat si ele produsele astfel incat sa se sugereze modul de accesare si de cele mai multe ori si alte facilitati (credit pe loc, fara buletin, prin telefon, prin SMS, fara adeverinta, etc). Un credit fara acte este disponibil atat la IFN cat si la banca, cu conditia ca cel care il solicita sa-si poata justifica veniturile, iar acestea sa fie indeajuns de mari cat sa acopere gradul de indatorare.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Cine se poate califica pentru un credit fara acte?

Online, pot accesa o categorie larga de persoane, tinand cont de conditiile usoara impuse de IFN-uri pentru astfel de produse.

De principiu, printre cerintele minime, se numara:

  • venit minim dovedibil printr-un extras de cont, ori prin acordul de verificare la ANAF
  • grad de indatorare care trebuie sa se situeze sub limitele maxime admise prin lege
  • varsta in general situata intre cea de majorat si cea de pensionare

Motivele pentru care un om ar putea sa apeleze la un astfel de imprumut sunt dintre cele mai diverse, insa, toate converg catre o situatie de urgenta, dificila, fara iesire. Recomandarile institutiilor financiare la unison chiar recomanda sa nu apelam la creditele rapide decat in situatii de urgenta.

(Visited 368 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies