Alternative viabile la imprumuturile rapide

Daca vrei sa gasesti o alternativa la celebrele credite rapide, va spunem ca un card de credit, in special nebancar, poate sa fie solutia.

Chiar si cardurile de credit bancare pot fi o alternativa, chiar daca nu asa de usor de obtinut ca cele nebancare, totusi, dobanzile practicate pot reprezenta un motiv hotarator in alegere.

Bancile din Romania emit carduri de credit intr-un ritm mult mai accentuat decat acorda creditele, de aceea multi romani s-au reprofilat catre aceasta forma de creditare mult mai permisiva decat cea a unui imprumut obisnuit, fie el si bancar.

Alte variante de a obtine bani rapid

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Venite ca o alternativa la imprumuturile rapide, cardurile emise in co-branded, adica dintr-o colaborare dintre o institutie financiara si un magazin sau un lant de magazine. Astfel de colaborari intalnim in special in domenii precum vanzarile de electronice si electrocasnice, dar si de mobila, masini, etc.

Determinarea cu care romanii aleg cardurile de credit este sporita de rapida obtinere a banilor, de dobanzile relativ mici, oricum mult mai mici decat cele practicate la imprumuturile nebancare de consum. Daca vorbim de cardurile de credit emise de banci, putem spune ca sunt foarte avantajoase din punctul de vedere al dobanzii.

Cand vine vorba de carduri de credit nebancare, avantajul major este determinat nu neaparat de dobanda, care in paranteza fie spus, este destul de mare, cat mai ales datorita conditiilor de eligibilitate sumare. Aici deja am atins un punct sensibil in creditare, pentru ca multe din cardurile emise de institutiile nebancare se acorda doar pe baza buletinului de identitate. Aceasta este portita de scapare in regulile emise de BNR, pentru care insa se practica la noi credite doar cu buletinul, prin intermediul acestor carduri de credit nebancare.

Principiul functionarii cardului de credit este insa o arma cu doua taisuri, posesorul cardului putandu-se indatora si reindatora la nesfarsit prin folosirea lui. Ca si in cazul descoperitului de cont, limita de credit se reintregeste pe masura ce suma este rambursata, deci banii pot fi imprumutati iar si iar. Cand opteaza pentru un credit rapid prin cardul de credit, clientul ar trebui sa se gandeasca de asemenea si la penalizarile pentru neplata creditului in perioada de gratie. Aceste penalizari pornesc de la 5%, dar sunt in unele cazuri usturatoare, putand ajunge chiar si la 50% din tranzactiile efectuate lunar.

Insa Romania este o piata ce are inca un potential de dezvoltare foarte mare sub acest aspect, in comparatie cu alte state europene.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies