Tu ti-ai verificat istoricul de creditare online?

Stii cum poti solicita raportul de credit din BC, care sunt modalitatile, costurile si consecintele? Cum te afecteaza scoringul slab?

Daca vrei sa accesezi un credit dar nu stii cum stai cu istoricul de creditare in Biroul de Credit, poti solicita raportul de credit online.

Biroul de Credit este o societate care functioneaza cu reguli clare, descrise transparent pe platforma online proprie.

Pe platforma online a celor de la Biroul de Credit gasiti toate informatiile necesare pentru a putea solicita un raport de creditare.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Sunt multe persoane interesate sa-si cunoasca istoicul de client.

Daca in trecut ai avut un credit si ai intarziat la un moment dat cu plata ratei mai mult de 30 de zile, e posibil ca banca sa te fi raportat la Biroul de Credit.

In mod normal, inainte de a te raporta, banca ar fi trebuit sa te anunte, deci, cumva ar trebui sa stii daca apari sau nu in BC cu istoric negativ.

Cand intarzii cu plata unei rate, banca te someaza sa platesti. In ce fel? De regula modalitatea in care esti informati este aleasa de tine.

De fapt sunt mai multe posibilitati prin care poti fi anuntat de o intarziere. Fiecare client are la indemana, atunci cand semneaza contractul de credit, posibilitatea de a alege modul in care sa fie informat.

De regula optiunile sunt: prin email, prin SMS, prin telefon ori prin posta.

Daca banca nu te-a anuntat, s-ar putea sa te poti sterge din Biroul de Credit beneficiind de prezumtia de nevinovatie, invocand faptul ca nu ai stiut ca vei fi raportat.

Cui te adresezi pentru a se ocupa de stergerea din Biroul de Credit?

In ultimul timp au aparut multe firme care se ocupa cu stergea din Biroul de Credit pentru clientii rau platnici. Insa, multe promit, putine se intampla.

Singura sansa a acelor oameni de a putea fi stersi de pe lista neagra a Biroului de Credit ar fi ca banca sa nu-i fi anuntat inainte de raportare. Acest lucru se poate sa se fi intamplat doar in mod exceptional.

Altfel, nu ne imaginam de ce o banca ar dori ca un client sa fie raportat fara sa fie anuntat.

Istoricul de creditare va ajuta atunci cand doriti sa va imprumutati din nou.

Practic, scoringul din BC este un cumul de informatii legate de comportamentul dumneavoastra, pozitiv si negativ, legat de relatia cu banca.

Printre mesajele pe care le primim de la voi gasim frecvent acest text – vreau sa imprumut bani dar sunt in Biroul de Credit. Unii dintre voi ati incercati deja la banci si v-au refuzat din acest motiv.

Altii, stiind ca au istoric negativ, nici macar nu au indraznit sa solicite un imprumut.

Nu trebuie sa va temeti de banci. Pana la urma, ce se poate intampla mai mult decat sa va refuze?

Bancile analizeaza situatia din BC, dar nu numai.

Pe baza acestor informatii din Biroul de Credit, bancile pot lua o hotarare in ceea ce priveste aprobarea unui nou imprumut. Bonitatea clientului depinde in mod esential de scoringul din BC.

Ponderea pe care acest factor o are la calcularea scorignului clientului este determinanta de cele mai multe ori. Din acest motiv s-a si intarit ideea ca bancile nu accepta rau platnici la finantare.

Desi, in mod normal si aceste persoane pot avea acces la un nou credit daca au un scoring de client bun, in acord cu cerintele specifice ale unei institutii financiare.

Cum puteti sa verificati online istoricul de credit?

In mod direct puteti sa solicitati voi insiva raportul din Biroul de Credit printr-o cerere trimisa catre aceasta institutie.

Datele inregistrate in Biroul de Credit pot fi solicitate astfel:

  • in mod direct prin intermediul platformei online
  • la participant in mod personal ori prin intermediul internetului
  • printr-o scrisoare adresata Biroului de Credit, o scrisoare trimisa prin posta (trebuie sa downloadati cererea de pe platforma online a Biroului de Credit).

Raspunsul ti se poate furniza:

  • in mod direct ori prin email, depinde de optiunea aleasa de tine
  • prin email ori prin posta, daca solicitarea s-a tansmis prin participant
  • scrisoare recomandata, daca cererea a fost trimisa prin posta.

Termenul de raspuns al celor de la BC este de o luna. Adica, daca solicitati astazi raportul vostru personal din BC, ei va vor raspunde in cel mult o luna.

In mod indirect puteti sa-l aflati atunci cand mergeti la banca sa solicitati un credit. Cu acordul vostru, banca solicita raportul din Biroul de Credit in ceea ce va priveste pentru a va calcula ulterior scorul de client, luand in calcul si acest faptor, pe langa multe altele (venit, grad de indatorare, vechime, tip contract de munca, varsta, etc).

In Biroul de Credit ramai inscris timp de patru ani din momentul in care v-ati platit datoriile.

Singura entitate care poate cere stergerea inainte de termen din Biroul de Credit este banca care v-a raportat.

Cum ati ajuns inscris pe lista neagra a Biroului de Credit?

  • esti raportat daca ai intarziat cu o rata mai mult de 30 de zile
  • nu ti-ai inchis un card care prevedea costuri de administrare pe care nu le-ai achitat
  • ai furnizat date false unei institutii de credite
  • repetat ai incalcat termenii contractuali intr-o relatie cu o entiate financiara ce raporteaza la Biroul de Credt.

Lista persoanelor rau platnice din Biroul de Credit este o sperietoare pentru multi clienti. Oamenii sunt inspaimantati ca nu vor mai putea sa acceseze un credit datorita acestei etichetari.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Sunt si cazuri in care raportarea la Biroul de Credit s-a facut fara intentia clientilor, adica fara ca acestia sa fie in mod direct responsabili de neplata unei rate ori a altor incalcari ale contractului de credit. Unor asmenea cazuri bancile le acorda de regula clementa.

Verificarea situatiei din Biroul de Credit poate fi facuta ori de cate ori un client doreste sa acceseze un credit de la banca.

Este bine insa sa nu abuzezi de solicitari repetate ale raportului din BC, pentru ca astfel iti scazi scoringul de client.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies