Cum gasesti cel mai avantajos imprumut online?

Vrei sa faci rost de bani si ai vrea sa accesezi online dar nu stii care este cel mai potrivit pentru tine? Care sunt beneficiile de urmarit.

Este dificil sa gasesti un credit online optim, tinand cont ca mai toate IFN-urile au oferte variate, cu sume diferite si perioade de acordare diferite.

Insa, daca iti determini singur eligibilitatea, s-ar putea sa restrangi mult lista optiunilor.

Iata, asadar de unde trebuie inceput. Trebuie sa vezi care iti sunt in primul rand solutiile, in functie de conditiile de accesare ale fiecarei societati in parte.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Sunt multe societati nebancare in piata, daca punem laolalta si Casele de Amanet si C.A.R.–urile, atunci cu siguranta numarul acestora se dubleaza, ba chiar tripleaza.

Optiunile pe care le avem sunt legate in primul rand de locatie, fiecare dintre noi cunoaste zona limitrofa locuintei, inclusiv societatile ce activeaza in zona de vecinatate. Apoi, mai sunt si ofertele online vizibile.

Cumva trebuie sa iti deschizi o lista cu optiunile pe care le ai, cu conditiile de creditare si cele de accesare.

Odata ce ai restrans lista la acele produsele pentru care ai putea fi declarat eligibil, si iti convin si costurile, n-ai decat sa le compari intre ele, pentru a o alege pe cea mai avantajoasa.

Fii atent sa iei in calcul intregul cost al ofertei, cost ce se contabilieaza in dobanda anuala efectiva. Doar astfel poti sa ai o imagine precisa a costurilor si poti executa o comparatie adecvata.

In piata exista tot felul de oferte, unele cu caracterisitici similare, altele deosebit de diferite. Mai sunt si ofertele personalizate in functie de client, cele mai avantajoase din punctul nostru de vedere. Variantele de obtinere ale unei sume de bani sunt mai multe in piata, tu trebuie sa o gasesti pe cea potrivita situatiei tale.

Atunci cand alegi un credit online, trebuie sa privesti dincolo de oferte, pentru ca uneori aparentele insala.

Fii atent la toate informatiile pe care institutia financiara ti le ofera, citeste sectiunile de intrebari si raspunsuri, citeste rubricile dedicate clintilor, cele legate de eventuale promotii etc.

Este important sa aflii cat mai multe despre produs, inainte de a trage concluzia.

Pe tine ar trebuie sa te intereseze cateva aspecte la o oferta:

  • costul total, adica dobanda anuala efectiva
  • costul lunar ori saptamanal, adica valoarea ratei
  • suma totala pe care o vei avea de plata la final.

Din punct de vedere al ofertelor de creditare, institutiile financiare tin si ele cont de niste astepte de regula comune:

  • venitul actual (inspectare la ANAF, ori prin prezentarea unui act doveditor al veniturilor – online se solicita frecvent extrasul de cont bancar unde iti incasezi veniturile
  • gradul de indatorare
  • vechimea in munca
  • tipul de contract de munca
  • istoricul din Biroul de Credit

Cele mai avantajoase oferte sunt si cele mai transparente, mai ales acolo unde nu exista comisioane de niciun fel. Cand stii de la inceput care sunt costurile, iar acestea sunt alcatuite doar din dobanda fixa, lucrurile sunt deosebit de avantajoase pentru clienti. De regula, cele mai multe neplaceri apar cand intervin diverse comisioane, de analiza, de administrare, de rambursare etc.

Un alt aspect deloc de neglijat la o oferta de creditare online il reprezinta repercursiunile in caz de intarzieri la plata ratelor. Penalizarile datorate intarzierilor la plata sunt un fel de baubau al creditelor nebancare, in special al celor acordate online.

De regula, penalizarile sunt oglinda riscurilor pe care IFN-urile si le asuma atunci cand acorda credite online in conditii permisive.

Dobanda penalizatoare poate fi extrem de mare, ajungand chiar sa depaseasca dobanda anuala efectiva. Iar daca ne gandim ca pentru aceste credite rapide online dobanzile sunt mari, in caz de intarzieri penalizarile pot genera sume deosebit de mari.

Oamenii sunt tentati de unele oferte, cu buletinul, fara adeverinta, la domiciliu, prin telefon ori prin SMS. Astfel de oferte usor de accesat vin de regula si cu costuri mari, de aceea trebuie sa nu va lasati ademeniti, ci sa va informati in prealabil pentru a va imprumuta cu cap, astfel incat sa nu va treziti in situatii neplacute mai pe urma.

Accesezi un imprumut online, si apoi?

E usor sa iei un credit online, dar stii ce inseamna sa-l rambursezi? Ai luat in calcul ce se intampla daca ti se diminueaza brusc venitul si nu-ti mai poti plati ratele?

Este bine sa imprumutam online doar atunci cand avem o urgenta, sa nu folosim astfel de produse pentru distractii.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Trebuie sa citim in orice caz contractul de credit, sa nu ne trezim ca am semnat niste acte si nu stim ce contin, avand la un moment dat supriza ca sunt aspecte din contract care ne obliga la cine stie ce plati ori modificari ulterioare de costuri.

Odata ce ai toate informatiile necesare, poti alege creditul online care iti satisface toate doleantele si pentru care esti eligibil.

Este bine ca nivelul de eligibilitate sa fie la limita minima, altfel ar trebui sa vedem si alte oferte mai avantajoase. Adica, daca noi suntem eligibili pentru creditele oferite de banci, dar totusi apelam la creditele online de la IFN pentru ca sunt mai comode, cu siguranta facem o alegere proasta. Costurile sunt multe mai mari pentru imprumuturile nebancare online.

(Visited 867 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies