Beneficiile creditelor de la IFN pentru clienti

Tu stii care sunt avantajele creditelor nebancare? Stii ce dezavantaje au aceste produse?

Despre creditele nebancare poti afla multe, cu conditia sa privesti informatiile obiectiv si sa le alegi pe cele oferite in mod independent, fara interes.

Principalele puncte pe care trebuie sa le urmarest atunci cand vrei sa vezi calitatea acestor credite sunt urmatoarele:

 • costuri – fii atet la DAE, precum si la comisioane si alte taxe ce pot sa-ti mareasca costurile initiale
 • conditii de accesare in functie de care poti obtine si produse mai ieftine, ori mai scumpe, dupa caz
 • actele necesare ce iti pot ingreuna accesarea ori ti-o pot face mai lejera
 • consecintele in caz de intarzieri si nerespectare a contractului de credit.

Sa pronim insa de la inceputul inceputurilor si sa va spunem ca imprumuturile nebancare sunt produse aflate in portofoliul IFN-urilor, adica al Institutiilor Financiare Nebancare.

Aceste produse pot fi de mai multe tipuri:

 • credite mici acordate pe termen scurt fara garantii
 • credite mari acordate pe termen lung fara garantii
 • credite mari acordate pe termen lung cu garantii.

In prima categorie veti regasi foarte multe produse numite in functie de anumite facilitati la accesare ori alte beneficii oferite de IFN-urile care le acorda: credite fara acte, doar cu buletinul, fara dobanda, fara giranti, prin telefon, prin SMS, etc.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

In fapt, in acord cu inregistrarile de la BNR, IFN-urile sunt inregistrate in Registrul General ca societati ce au in portofoliu activitati multiple de creditare, microcredite, leasing financiar, factoring etc.

Inainte de a aplica pentru oricare dintre aceste produse, indiferent de numele sub care este cunoscut in piata, va recomandam sa va informatii bine cu privire la detaliile imprumutului (folositi in primul rand platformele online ale IFN-urilor ce le acorda).

Fiti atenti ca pe site-urile IFN-urilor exista sectiuni dedicate explicarii crediteor proprii: sectiuni de intrebari si raspunsuri, detalii credit, informatii generale etc.

Nu este suficient sa vrei sa imprumuti bani urgent, cu orice pret, chiar daca ai o eligibilitate scazuta si un grad de indatorare mare.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Asigurati-va ca puteti indeplini conditiile de eligibilitate si cautati sa va imprumutati avantajos, cat sa nu va ingreunati si mai mult situatia financiara care v-a impins catre un imprumut.

Care sunt conditiile de eligibilitate de la IFN?

 • cetatenie ori rezidenta romana
 • varsta intre 18 si 65 (70) de ani
 • o sursa de venit justificabila (cu un extras de cont, ori cu acordul de verificare la ANAF)
 • grad de indatorare sub cel admis legal (maxim 40% la creditele in lei si maxim 20% la cele in euro).

Fiecare dintre aceste produse oferite de IFN-uri vin cu avantajele si dezavantajele lor. Plecand de la accesare, pana la stingerea creditului, oricare etapa se poate transforma dintr-un avatantaj intr-un dezavantaj, acest lucru depinzand si de voi cat sunteti de informati si de responsabili.

Avantajele unui imprumut nebancar

 • timpul de acordare redus, ceea ce da accesul clientilor aproape nstant la sumele dorite de bani. Recordurile sunt de obtinere a banilor in cateva ore de la accesarea online.
 • administrarea facila ce ofera clientilor oportunitati de gestionare a produsului accesat. Spre exemplu, unele imprumtuuri pot fi gestionate de la domiciliul clientului in schimbul unei sume de bani, iar acest lucru poate fi considerat avantajos de un client.
 • discretie oferita de IFN-uri la accesare. Se pune accent in acest caz din ce in ce mai tare pe confidentialitatea datelor pe discretie. Faptul ca s-a renuntat la adeverinta de venit care informa conducerea firmei unde lucrezi ca ai de gand sa te imprumuti, reprezinta un pas important in aceasta directie a confidentialitatii. Plus de asta, sa nu uitam si de GDPR al carui impact a fost unul cu adevarat revolutionar in acest sector.

Nu exista multe motive care te-ar putea sa renunti in a accesa un imprumut nebancar. Principalul cui in talpa al acestor produse il reprezinta costul ridicat. Din acest punct de vedere, trebuie sa fim constienti cu aceste implicatii asupra bugetului nostru si sa alegem infformati.

Sfaturi utile:

 • imprumuta-te in cunostinta de cauza
 • limiteaza-te la sumele de care ai nevoie, fara sa iti afectezi stabilitatea financiara
 • retine ca orice intarziere la plata ratelor atrage dupa sine consecinte periculoase: penalizari mari, raportare la Biroul de Credit
 • asigura-te ca intelegi contractul de credit in intregime, indeosebi pe partea de consecinte datorate unor nerespectari ale lui
 • imprumuturile nebancare sunt solutii bune cata vreme ele sunt intelese in intregime cu efectele, cu beneficiile si cu dezavantajele lor.
(Visited 82 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies