Cat de avantajos este un descoperit de cont?

Overdraftul sau descoperitul iti ofera accesul rapid la o suma de bani. Aceasta optiune este disponobila detinatorilor de carduri de debit.

Cei care nu sunt familiarizati cu aceasta forma inedita de finantare, trebuie sa stie ca pana la urma un descoperit de cont este tot un credit.

Sa fim mai clari, cand discutam de overdraft, vorbim de un credit de tip revolving ori linie de credit.

Un atare produs are o limita maxima de acorda, suma din care poti folosi partial ori chiar complet, iar prin rambursarea sumei folosite iti intregesti suma ce poate fi accesata ulterior, in viitor.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional luna mai

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si ProviAsigurare. Promotie valabila pana pe 31 mai 2024 la Provident.

Spre exemplu, sa presupunem ca ai accesat un descoperit de cont de 10.000 de lei, apoi ai cheltuit jumatate din aceasta suma, iar mai apoi ai rambursat-o.

Asta inseamna ca, dupa ce ai rambursat cei 5.000 de lei, suma initiala s-a reintregit, asadar vei avea la dispozitie 10.000 lei.

Avantajul overdraftului este ca nu trebuie sa platesti rata lunara in mod obisnuit ca la un credit clasic.

Apoi, un alt avantaj este acela ca platesti pentru cat folosesti din credit. Cu alte cuvinte, daca dintr-un credit de 10.000 de lei ai folosit doar 5.000 de lei, atunci dobanda vei plati doar pentru suma retrasa.

Ce eligibilitate se cere pentru ovedraft?

O astfel de finantare este disponibila de regula persoanelor ce isi incaseaza veniturile pe un card de debit. Exista insa si exceptii de bani care iti acorda un descoperit de cont chiar daca incasezi salariul la alta banca.

Fiindca in cazul overdraftului exista siguranta veniturilor incasate prin banca, costurile percepute sunt mai mici decat la creditele obisnuite.

Fireste ca, in cazul special in care nu iti incasezi veniturile prin alta banca, costurile nu mai sunt atat de mici.

overdraft descopeire de cont

Costurile descoperirilor de cont variaza la bancile din Romania, fiecare institutie avand produse specifice, cu sume variate, cu eligibilitati variate.

Dobanda overdraftului variaza de regula in functie de un indice, in prezent folosindu-se IRCC (indicele de referinta pentru creditele consumatorilor).

Pe langa acest indice, costul unui descoperit de cont mai are in componenta si marja bancii, eventuale alte comisioane, asigurari etc.

Asadar, din perspectiva costurilor, overdraftul este mai avantajos decat un credit clasic.

Cei interesati trebuie insa sa verifice nu doar dobanda ci si restul costurilor, comisioane si alte daravele.

Iata cateva oferte de overdraft de la banci:

Descoperire de cont Banca Transilvania (BT)

Banca Transilvania ofera un descoperit de cont persoanelor cu cetatenie romana, cu varsta intre 18 si 69 de ani, care pot dovedi ca au venituri permanente cu limita de minim 800 lei net si cu vechime de cel putin 3 luni la locul actual de munca.

Pentru solicitarea unui ovedraft de la Banca Transilvania poti sa te adresezi oricarei unitati BT.

Ti se va analiza situatia financiara actuala si in functie de ea ti se va stabili suma maxima ce ti se poate oferi. In acest caz durata analiza dosar la Banca Transilvania este similara acordarii creditelor de nevoi.

Ovedraftul se acorda pe o perioada de un an, dar perioada se poate prelungi. Pentru sumele neutilizate, banca nu percepe taxe si comisioane.

Asadar, descoperit de cont de la BT te costa doar dobanda creditului utilizat.

Descoperire de cont BCR

BCR ofera un descoperit de cont persoanelor fizice, acestea putand refolosi sumele returnate si astfel putand plati doar doabanda la suma folosita.

Aprobarea este una extre de rapida. Practic, in mai putin de o zi obtii aprobarea, daca incasezi salariul ori pensia prin BCR.

Pentru a beneficia de acest descoperit de cont BCR, treebuie sa ai o varsta de maxim 61 de ani in cazul femeilor ori 63 de ani barbatilor, iar pentru pensionari se accepta 65 de ani impliniti.

Perioada de contractare este de 2 ani, insa aceasta se poate prelungi pentru inca 2 ani, in limita varstei de 68 de ani.

Overdraftul BCR se acorda fara adeverinta de venit, doar in baza acordului de terogare la ANAF.

Conditia esentiala este sa ai venituri mai mari cu 20% fata de anul anterior.

Descoperire de cont BRD

BRD – ofera un descoperit autorizat de cont la care poti aplica online. Cei de la BRD ne informeaza ca nu este nevoie sa justificam bani cheltuiti.

Fiind accesibil persoanelor fizice, descoperitul autorizat de cont BRD iti poate pune la dispozitie sume de pana la 45.000 de lei, dar, fireste, in limita posibilitatilor financiare actuale.

Ti se accepta o gama larga de venituri.

Costurile sunt calculate zilnic in functie de banii utilizati din creditul initial.

Descoperire de cont ING

ING are in portofoliu la randul ei o descoperire de card de pana la 35.000 lei.

Acesta se acorda fara acte de venit. Dobanda pe care o vei plati este raportata la sumele cheltuite, nu si la cele neutilizate.

Poti imprumuta pana la 35.000 de lei.

Procesul de contractare a unui descoperit de card de la ING se deruleaza in 3 pasi simpli: aplici online completand informatiile necesare, apoi te deplasezi la o agentie ING cu buletinul unde vei finaliza documentatia si vei semna contractul de credit.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

La sediul ING vei avea acces pe loc la bani. Perioada de finantare este de maxim 5 ani cu posibilitatea de prelungire pe inca 5 ani, daca te incadrezi din punct de vedere al eligibilitatii.

Un amanunt important oferit de ING este ca printr-o astfel de linie de credit, un overdraft, poti sa-ti finantezi cardurile de credit de la alta banci utilizand un ING Extra’Rol.

Pentru un Extra”ROL nu aveti nevoie de documente suplimentare, insa trebuie sa fiti pregatiti cu actul de identitate si un document din care sa poti extrage IBAN-ul, denumirea bancii si titularul de cont (numele tau).

(Visited 2840 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies