Cum procedezi pentru a-ti refinanta un credit?

Refinantarea nu este un proces cunoscut de toata lumea, multi se intreaba ce presupune.

Pasii necesarii demararii unei refinantari a unui credit

Prin refinantare, un client care are deja unul sau mai multe credite in derulare, intentioneaza sa-si scada ratele cumulate din prezent, ori sa obtina alte beneficii, ca de exemplu, restrangerea mai multor credite intr-unul singur.

Cu alte cuvinte, creditul de refinantare se foloseste inainte de toate pentru acoperirea costurilor integrale ale celui/ale celor anterior/anterioare.

Credit cu istoric negativ si pentru rau platnici

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Trebuie sa ai minim o luna vechime in munca

 

Credit promotional de Paste

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe si dobanda redusa la jumatate. Promotie valabila pana pe 29 aprilie la Provident.

Uneori oamenii solicita la refinantare si bani in plus, adica imprumuta sume mai mari de bani decat era echivalentul creditului pe care doreau sa-l refinanteze, pentru a le ramane niste bani pentru ei, pentru varii cheltuieli.

Refinantarea se poate accesa fie de la banca la care ai unul dintre credite, in cazul in care ai in derulare mai multe produse, ori la alta banca. Unii vor doar sa-si prelungeasca creditul, pentru ca refinantarile sunt singurele ce pot fi accesate pe perioade de 10 ani.

Refinantarea la aceeasi banca este mult mai simpla, pentru ca nu ti se vor mai cere toate actele solicitate la un prim imprumut.

O alta insttiutie financiara iti va solicita documentele specifice creditelor pe care doresti sa le refinantezi.

Este important de retinut ca bancile refinanteaza doar credite de acelasi fel. Nu poti, cu alte cuvinte, sa-ti refinantezi un credit Prima Casa cu unul de nevoi, ori un credit ipotecar cu unul de consum. Refinantezi un credit de nevoi cu unul de nevoi, unul ipotecar cu altul ipotecar.

Fireste ca inainte de a alege unul sau altul dintre produsele existente in piata, trebuie sa faci o analiza asupra ofertei existente pentru a gasi cea mai avantajoasa solutie potrivita tie.

Ca sa alegi cel mai avantajos credit de refinantare trebuie sa ai in vedere multe variabile: in primul rand trebuie sa te califici pentru acel credit, apoi trebuie sa stai bine la scoringul de credit, abia apoi trebuie sa vezi de costurile cumulative, incluzand aici si penalizarile posibile viitoare, comisioane, asigurari s.a.m.d.

Alegerea unui credit de refinantare se face, cum spuneam anterior, in functie de nevoile si bonitatea ta.

Comparatia de costuri se raporteaza exclusiv la dobanda anuala efectiva.

Cand vei primi fisa standard de credit, poti usor vedea ce bani economisesti apeland la una sau alta dintre refinantarile alese.

Bancile iti ofera o fisa cu datele personalizate, astfel ca pot uso hotari care oferta ti-e potrivia si care nu.

Fireste ca tu trebuie sa fii atent ca la generare, sa se ia in considerare soldul creditului din prezent, iar perioada sa fie similara cu cea pe care o mai ai de platit tu la vechiul credit. Astfel poti usor sa vezi daca si cate economii poti face apeland la acea rrefinantare.

Sunt institutii financiare care acorda credit mai simplu. Iata cateva dintre societatile care acorda credite cu dobanda 0%:

CreditYes - imprumut cu dobanda 0% pentru perioade diferite

Credit7 - solutii pentru 5, 10 ori 15 zile cu dobanda 0%

Lunare - in primele 30 de zile obtii finantare fara dobanda

Cand apar mai multe produse noi de creditare in piata, unii client se inghesuie sa vada daca nu pot obtine un castig din refinantare.

Castigul la o eventuala de refinantare poate fi obtinut daca:

  • scazi rata actuala la credit in conditiile in care perioada de creditare nu se modifica semnificativ
  • nu ti se imputa un cost mare de rambursare anticipata
  • penalizarile nu sunt deosebit de mari raportat la conditiile actuale de creditare.

Inaintea de orice dermes de acest gen este bine sa obtineti cat mai multe informatii pentru a nu da gres.

Nu este nicio problema daca nu cunoasteti anumite lucruri, puteti usor sa le gasiti. Fiecare banca ofera in detaliu informatii despre creditele si refinantarile aflate in portofoliul propriu, plus platformele online de analiza financiara unde puteti gasi tot felul de comparatii si sisteme de analiza la zi.

(Visited 147 times, 1 visits today)

Info GDRP | Termeni și condiții
Confidențialitate | Politica cookies